Regényújság

2019.05.25. 08:17

Lackfi János újragombolta a kisködmönt

A klasszikus regény új köntöst is kapott a József Attila-díjas költőtől, akinek tollából egy könnyen értelmezhető, az eredeti művet mégis tiszteletben tartó feldolgozás született az általános iskolásokra szabva.

A költő a tőle megszokott humoros stílusban, a mai nyelvre átültetve meséli újra az ismert történetet – ily módon megkönnyíti az alsós gyerekek számára a regény befogadását.

 


Mielőtt a mű a könyvespolcokra kerülhet, már számos alkalommal találkozhatott vele a közönség, ugyanis egy interaktív mesés zenejáték és egy CD is született a versekből.

 

"A Kincskereső kisködmön kedves, mégis szívszorító története 100 év elteltével talán még aktuálisabb, mint valaha. A gazdagságról álmodozó Gergő a gyermeki varázsvilág és a valóság határán egyensúlyozva jut egyre közelebb azokhoz az igazán fontos emberi értékekhez, melyekre a regény és az Apnoé zenekar is szeretné a gyermekek figyelmét irányítani"

– nyilatkozta az Apnoé zenekar frontembere Takács Gergely.


Az interaktív mesés zenejáték éppen olyan lett, mint Gergő ködmönje, amit az édesapja varrt neki: varázslatos, tele kalandokkal és mesékkel, ami néha szorít, de mindig az otthon melegére, az igazán lényeges dolgokra emlékeztet – tette hozzá az énekes.

 A könyvet, ami június elején kerül ki a nyomdából, Rátkai Kornél illusztrációi színesítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!