Regényújság

2019.04.24. 08:00

Törőcsik András egy igazi zseni volt - Betegsége miatt nem volt jelen a róla szóló könyv bemutatóján a legenda

,,Út a csúcsra" címmel a korábbi újpesti legenda, Dunai Ede fia írt könyvet Törőcsik Andrásról, a magyar futball le­gendájáról. A kötetet nemrégiben mutatták be az újpesti önkormányzat dísztermében, ahol sok egykori újpesti legendával találkozhattak a látogatók.

Sajnos akiről a könyv szól, betegsége miatt nem lehetett jelen, ettől függetlenül rengeteg sztori és Törőcsik Andrással kapcsolatos élményt elevenítettek fel az egykori játékostársak. Ahogy egy ilyen könyvbemutatón lenni szokott, volt filmvetítés is, és ha valaki nem tudta volna, Törőcsik András az a futballista volt, aki bár az újpesti Dózsában játszott, de játékáért és góljaiért még sok ezer Fradi-szurkoló is kilátogatott a Dózsa meccseire.

Az egykori játékostársak közül Nagy László foglalta össze talán a legjobban Törőcsik András karrierjét, mert azt mondta a hallgatóságnak: egy igazi zseni volt, aki azt élvezte a legjobban, amikor gólt rúgott, vagy valamelyik csapattársával gólt rúgatott.

A könyv írója, Dunai Ede Curtisnak is dedikált. Fotó: Végh István

A könyv írója, Dunai Ede Curtisnak is dedikált. Fotó: Végh István

Törőcsik Éva, András nővére, elmondta, hogy az öccse betegsége miatt nem tudott eljönni, de abban az intézményben, ahol ápolják, szorgalmasan lapozza a könyvet és nagyon örül, hogy az újpesti szurkolók még emlékeznek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!