Regényújság

2019.03.22. 07:00

Halálos betegségben szenvedő fiát valódi szuperhőssé változtatta az apa

Az édesapa haldokló fiáról készített inspiráló könyvsorozatot.

A 37 éves Darren Garwood és felesége, Rebecca elképedve fogadták a szörnyű hírt, miszerint kilenc hónapos kisfiuk Krabbe-betegségben szenved.

A kis Jackson már betöltötte a 4 éves kort, édesapja pedig három hónapja elhatározta, hogy emlékét örökre fenntartja egy könyvsorozattal, melyben kisfia egy valódi szuperhőst formál. Garwood azóta már 10 könyvet publikált, amelyek most a világon minden pontján a könyvesboltok polcaira kerülhetnek.

– Valósággal összetörtünk, amikor Jacksont diagnosztizálták, de mindent megtettünk a gyógyulás érdekében. Azt mondták, hogy a kétéves kort élheti csak meg. A hír hallatán örökre el akartam aludni – vallott érzéseiről az apa, majd folytatta – Ám ekkor a feleségem felnyitotta a szemem: Jacksonnak csak mi vagyunk, ezért mindig vele akarok lenni. Rebecca aztán felvetette egy nap, hogy kíváncsi Jackson álmaira, mire elkezdtünk gondolkodni, miről is álmodozhat egy gyermek, akinek agyát megtámadta egy súlyos betegség. Rájöttem, hogy ha olvasok neki, tovább álmodozhat. Garwood ennek a gondolatnak köszönheti könyveit – ez inspirálta a Jackson Szuperhős megalkotásában.

 


– Néhány nap alatt megírok egy könyvet, és mindig olyan szavakkal tűzdelem tele, amelyek Jacksonnak ismerősen csenghetnek. 2018 októberében adták ki a könyveket, és ledöbbentem, hogy karácsonyra már 4000 példány kelt el. A következő könyv 2019 májusában érkezik, „Jackson megoldása a világ szennyezettségére" címmel – tette hozzá Garwood.

A férfi szerint az egészben az a legelképesztőbb, hogy mostanra rengeteg gyermek szeretne olyan lenni, mint Jackson.

Az essex-i család elárulta, hogy a 2014 augusztusában született kisfiú teljesen egészséges volt kilenc hónapig, majd hirtelen megszűntek azok a pillanatok, melyekben újabb és újabb készségek fejlődtek, sőt, az eddigiek egyre csak romlottak: Jackson enni sem volt már képes egyedül.

 


A kisfiút a Great Ormond kórházba szállították, ahol megállapították nála a végzetes kórt, ami mint kiderült, 25 éve csupán a harmadik eset volt. Az idegrendszert fenyegető Krabbe-betegség ismérve, hogy az ember minél korábban produkálja a tüneteit, annál gyorsabban romlik az állapota, a kilátások pedig nagyon rosszak: kettő, maximum hét évig képes életben maradni a beteg. Mivel Jacksonnak kicsivel több mint egy évet jósoltak, orvosai négyévesen valódi csodának tartják a gyermek esetét.

Fotó: Illusztráció

A kisfiú álmait édesapja írta meg könyvben. Fotó: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!