Regényújság

2018.10.14. 17:16

Mi mindenre jó a vasárnap délután?

Péntek Marica


Például a semmitevésre

Nem kell lebecsülni a semmitevést. Nagyon is fontos dolog. Feltöltődni nem lehet zűrzavarban, tiszta gondolatok nem születnek káoszban. Igenis el kell jutni arra szintre, hogy merni kell Semmit Sem Csinálni,

uram bocsá’ unatkozni is szabad. Ez már a második lépcső. Amikor már vágyjuk a történéseket, izgalmakat egy jól sikerült unalmas hétvége után, csakúgy repülnek a munkás hétköznapok.

Ma azért még vasárnap van, és ráadásul délután. Imádom, hogy tulajdonképpen semmi dolgom sincs. Persze egy háziasszony mindig találhat elfoglaltságot magának, de én ma nem akarok. El szeretnék jutni a második szintig.

Na de még csak S S CS állaptban vagyok. Jó, irogatok, meg időnként megnézem a körmeimet, hogy az ebéd utáni manikűr jól sikerült-e, nem sérült-e meg a körömlakk.

Nem, minden rendben van.

Már ittam kávét, egy pohár pezsgőt, szundikáltam is.

A legnagyobb probléma, hogy a délelőtt elkészített citromos maskarponés cantuccini egyre csak hívogat, csábítgat. Még tartom magamat, mert holnap reggel, ha ráállok a mérlegre biztosan felrobbanok dühömben. És már előre tudom, mit fogok érezni: természetesen lelkiismeret furdalásom lesz.

Basszus! Felkelek. Jó, de csak egy ici-picit teszek a legeslegkisebb pohárba.

Persze tele tettem, nem baj majd valaki megeszi a felét. Nincs mit tenni, egyszerűen muszáj bekebelezni.

Különben is vasárnap van, és lehet, hogy nem is lesz kegyetlen hozzám reggel a mérlegem, vagy nem lesz jövő héten hétfő.


Jó, édes után sós is kell, csak egy falat rántott husi, oké, és vége!

Most pedig kiülök a teraszra, minél távolabb a konyhától.

Internet. Facebook. Nincs új a Nap alatt. Mindenki hozza önmagát, hála Istennek. A kiszámítható kiszámíthatatlanság.

Évek óta halogatom, de most komoly elhatározásra jutottam – ebben a pillanatban!, már ha nem kedd lesz az első nap – sportolni fogok. Egészen biztos. Fittebb, fiatalabb, energikusabb leszek. És nem lesz hétfőnként lelkiismeret furdalásom sem, a vasárnapi nassolástól. Igen. Ez a megoldás. Jó, jó tudom, másoknak ez nem nagy dolog, mert a sport része az életüknek. De nekem nem…idáig!

Csak még egy utolsó falat izéééét, bármit!

És holnaptól minden megvátozik! Csak elhatározás kérdése, nem igaz?!

De most vasárnap délután van, és ez a nap mimindenre nem jó!?

Nem igaz?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!