Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Zöldprogram és antikorrupciós pontok

Csorna - A Lehet Más a Politika párt a tavaszi választásokon szeretne a parlamentbe jutni. A korrupciót szorítanák vissza és zöldprogramjukat valósítanák meg.

A Lehet Más a Politika (LMP) párt hívta beszélgetésre az érdeklődőket Csornán. Schiffer András választmányi tag, a szervezet szóvivője tájékoztatta a megjelenteket céljaikról, programjukról. Mint mondta: az idei országgyűlési választáson az LMP jó eséllyel indul, bíznak benne, hogy átlépik az 5 százalékos parlamenti küszöböt. A korrupció visszaszorítása legfontosabb céljaik között szerepel.

–Ha az LMP parlamenti párt lesz, a várhatóan kormányzati pozícióba kerülő Fidesszel szemben demokratikus alternatívát nyújthat – fogalmazott Schiffer András. – A választás tétje, hogy sikerül-e a magyar politikai térképet átrajzolni. Meg lehet-e csinálni Magyarországon, hogy a politikai megosztás ne aszerint történjen, hogy ki milyen sérelmeket szedett össze a XX. században. A választók világos jelzést küldhetnek, hogy elég volt a kettéosztásból, a szekértáborok háborújából, ami szétzüllesztette a közéletet.

A szóvivő kifejtette: az LMP felhatalmazást kér a választáson, hogy antikorrupciós 12 pontját az Országgyűlés elé terjessze. Úgy vélte, ahhoz, hogy érdemben lehessen visszaszorítani a korrupciót, nagyobb átláthatóságra van szükség. ˝Ne lehessen mutyizni a színfalak között a különböző testületekben˝ – jegyezte meg. Hozzátette: pártjuk úgy látja, a problémák gyökere a párt- és kampányfinanszírozásban keresendő. Ezért lenne fontos, hogy olyan erő kerüljön a parlamentbe, amelyik az elmúlt húsz év visszásságaiban nem érintett.

Az LMP másik nagy célja az úgynevezett zöldfordulat. Erről Schiffer András elmondta: kidolgozták a zöldköltségvetési intézkedési tervet.

Ez többek között tartalmazza, hogy a nagyobb tőke, a nagyobb vagyon, a fogyasztás és a nagyobb környezetterhelés megadóztatásával lehessen zöldberuházásokat elvégezni. Épületfelújításokra, a megújuló energiaforrások kihasználására gondolnak szakembereik. Szeretnék megteremteni a lehetőségét egy olyan szerkezetű gazdaság kialakulásának, ami szolgálja a természeti és kulturális örökség megóvását, a társadalom összetartását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokréta: több hazai fellépés

A szanyi Bokréta néptáncegyüttes idén két külföldi fellépésre készül. Februárban Csehországban… Tovább olvasom