Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Veréb Fesztivál Szorgos Hangyákkal a rendbe hozott kempingben

Zenei fesztivált rendeznek július végén a csornai kempingben. A szervező fiatalok vállalták, hogy a kifosztott ingatlant elfogadható állapotba hozzák.

Fiatalok teszik rendbe az elhanyagolt, kirabolt kempinget Csornán. A Veréb Fesztivál szervezői, a Szorgos Hangya egyesület tagjai vállalták, hogy ismét használható állapotba hozzák a strandhoz tartozó területet. Munkájukért az a fizetség, hogy ott tarthatják meg könnyűzenei rendezvényüket.

A kempingben még néhány nappal ezelőtt is áldatlan állapotok uralkodtak. Derékig érő fű és gaz, hulladék mindenütt. Az épületekben a tavaszi tolvajok okoztak hatalmas károkat.

A mellékhelyiségekben gyakorlatilag semmi nem maradt épen. Összetörték a mosdókat, zuhanytálcákat, elvitték a csaptelepeket, kihúzták az elektromos vezetékeket. A helyi fiatalok vállalták, hogy pótolják mindezt.

Bognár András, a rendezvény főszervezője portálunknak elmondta: az a céljuk, hogy a fiatalabb korosztálynak szórakozási lehetőséget biztosítsanak. Ez lesz az ötödik Veréb Fesztivál, három éve már a kemping adott otthont a rendezvénynek.

Bognár András, a fesztivál főszervezője még nem számolta ki a költségeket. Sok munkájuk lesz a kempingben.
Bognár András, a fesztivál főszervezője még nem számolta ki a költségeket. Sok munkájuk lesz a kempingben.

˝Az ingatlan eléggé leamortizálódott. Ha már vállaltuk azonban, nem ijedünk meg a feladattól és rendet csinálunk˝ - mondta Bognár András.
– Tavaly harmincöt zenekar lépett fel – jegyezte meg a fiatalember. – Idén is mindenképpen szerettük volna összehozni a fesztivált, és a helyszínhez is ragaszkodunk. Ezt szokták meg a fiatalok, és itt, a város szélén tényleg senkit nem zavarnak. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a kempingben ilyen állapotokat találunk. Az ingatlan eléggé leamortizálódott. Ha már vállaltuk azonban, nem ijedünk meg a feladattól és rendet csinálunk. Dolgoznak már a mesterek, villanyszerelők, vízvezeték-szerelők. Bennünket, fiatalokat is bánt, hogy a város értéke, a strand és a kemping így tönkrement. Lehetőségeinkhez és erőnkhöz képest megpróbálunk helyrehozni valamit.

A ˝szorgos hangyák˝ úgy egyeztek meg az önkormányzattal, hogy a felújítás fejében ingyen kapják meg a területet a fesztivál idejére, július 29. és 31. között. Költségvetést még nem készítettek, de azt mondják: ha idén is sok vendégük lesz, megtérül a befektetés. Két ˝nagy˝ zenekart is hívtak, amelyek csábíthatják ezt a korosztályt. Ezek a Road és a Subscribe. Idén több zenei stílust is felvonultatnak, hogy még szélesebb réteget szólítsanak meg.

– Azt szeretnénk, hogy az ország minden tájáról érkező fiatalok ne a lepusztult helyszínnel találkozzanak. Sajnos a strandot nem tudják igénybe venni, pedig tavaly még erre is lehetőség volt. Most inkább a költségeket szaporítja a zárva tartás. Biztonsági céget kell ugyanis felfogadni, ami megakadályozza, hogy a fürdő területére tévedjenek a fesztivál résztvevői. Bízom benne, hogy a hangulatot nem befolyásolja ez a helyzet és a közel kétezer szórakozni vágyó most sem csalódik Csornában – tette hozzá Bognár András.

Olvasóink írták

 • 2. k29680 2010. július 08. 21:29
  „Ők már nem az én korosztályom de párat ismerek....
  Pedig a közvélemény szerint ők a "punk kábszeres alkoholista fiatalok"
  Vagy mégsem....
  Pusztán az egyéniségük miatt szólják meg őket?”
 • 1. Nooormális? 2010. július 07. 21:17
  „Öröm ilyen fiatalokról olvasni, akiknek a szórakozása nem rombolással jár együtt.
  Hiába, mindennek az alapja a családi háttér. András szüleit ismerem, becsületes, szorgalmas emberek, akik méltán lehetnek büszkék a gyerekeikre.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idei rendezvény már nemzetközi lesz Farádon

Hagyományápoló rendezvényt tartanak a hétvégén Farádon. Civil szervezetek fogtak össze… Tovább olvasom