Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Védőszentjükre emlékeztek a csornai tűzoltók

Csrona - A csornai hivatásos tűzoltók is megemlékeztek védőszentjükről, Szent Flóriánról.
Az ünnepségen Kovács Istvánné, a Hunyadi János Gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet. Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Rácz Imre alezredes, csornai parancsnok és Tudós József nyugalmazott alezredes, volt csornai parancsnok, illetve a másik „tüzesmesterség" képviselői, a kéményseprők helyeztek el koszorút a tűzoltóság udvarán lévő Szent Flórián-szobornál. Ezután Rácz alezredes dicséreteket és jutalmakat adott át az arra érdemes munkatársainak, illetve előléptetési parancsokat hirdettek ki.

Olvasóink írták

 • 3. MAGYAROK NYILAI 2008. június 07. 23:28
  „ISTEN ALD MEG A MAGYART ,JO KEDVEL,BOSSEGEL,NYUJTSD FELEJE VEDO KARDOD HA KUZD ELLENSEGGEL!!!!!!!!!!!! MERT NAGY SZUKSEGUNK VAN RA !!!!!!!!! ISTEN ALDJA A MAGYAR TUZOLTOINKAT !!! AKIK KITARTANAK ILYEN NEHEZ HELYZETBEN IS SZIVVEL,LELLEKKEL!! EMBERI ELETEKET MENTENEK A ROMOK ALOL!!!!!!!!!!!!!! ANNY ALDAS SZALLJON RATOK AHANY FUSZAL E- VILAGON!!!!!!!!!!!!! ISTEN ALDJA A MAGYAR NEMZETET!!!!!!!!!!!!”
 • 2. sziszifusz 2008. május 08. 14:16
  „Átok nyugaton az önkéntes tűzoltó egylet az első - civilszerveződés mindenütt!
  A csornait sem a Rácz úr alapította!
  Kár érte - mármint a városért.”
 • 1. Tűzoltó hozzátartozó Csorna 2008. május 04. 12:06
  „És itt jelzem, hogy a csornai önkéntes tűzoltókat -az előző évek gyakorlatának megfelelően- még csak nem is értesítették arról, hogy ünnepség lesz. Pedig ők valószínűleg közelebbi "tűzesmesterek", mint a kéményseprők.
  Ők akkor bizonyára nemhogy nem tűzoltók, de nem is védőszentjük a Szent Flórián.
  Pedig...
  Van Csornán 40 ember... Ebből a 40-ből 20 a vonulós önkéntes tűzoltó, aki szívügyének érzi a Tűzoltóságot, mások, de főleg a csornai hivatásos tűzoltók munkájának segítését. Ingyen, bérmentve, szívvel, lélekkel.
  S erre, mint minden más alkalomkor is, a köszönet, a megbecsülés elmarad. Bár szerintem nem is kérik, legalábbis nem beszélnek róla. Csak látszik, hogy jól esne nekik, ha legalább a közös laktanyában tartott közös védőszentre való megemlékezésre legalább annyit mondanának nekik, hogy "a parancsnokotokat küldjétek már el, meg itt a programtervünk, beszálltok-e ti is"...

  S ettől még holnap és holnapután és azután is az a 40 ember, s abból a a 20 ember ugyanúgy szeretni fogja ezt a szakmát, kérdés nélkül megy, ha menni kell, s ők tudják. Tudták eddig is:
  "Vagy csak egyéni elvek és érdekek állnak a háttérben?"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak nyári strandolást ígérnek

Csorna - A termált üzemeltető cég nem tudja teljesíteni a vállalt határidőre a strand fejlesztését.… Tovább olvasom