Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 29°C Még több cikk.

Van igény a minőségi kultúrára

A kultúraterjesztést missziónak tekintő szilsárkányi polgármester elismert művészeket, közéleti személyiségeket hív meg falujába.

Az a célja, hogy a helyiek is részt vehessenek színvonalas találkozókon.

Híres írók voltak a vendégei idén annak a szilsárkányi rendezvénysorozatnak, melynek célja a kultúra terjesztése. Nem kisebb személyiséget láttak vendégül elsőként, mint Jókai Anna Kossuth-díjas írót. De járt náluk Sohonyai Edit, Czigány György és szerzőtársa, Simon Erika is.

A rendezvényeket Zöld Péter polgármester szervezi. Úgy gondolja, a kisebb falvakban élők is megérdemlik és igénylik, hogy színvonalas író-olvasó találkozókon beszélgethessenek a szerzőkkel.

– Jó hangulatú, személyes jellegű beszélgetések ezek, melyeken tapasztalatom szerint jól érzik magukat a vendégek és az érdeklődők is – mondta portálunknak. – Nemcsak a helybelieket várjuk természetesen, hanem a környékbeli településeken élőket is.

A polgármester hozzátette: decemberben a karácsonyi készülődés miatt nem lesz rendezvényük, de januárban már igen. Azt ígéri, elismert művészekkel, közéleti emberekkel, de nem politikusokkal találkozhat majd a szilsárkányi közönség.

– A mai világban a kultúra terjesztése egyfajta missziónak tekinthető. Mi úgy döntöttünk, vállaljuk ezt a feladatot. Mondhatom, egyedülálló vállalkozás ez, hiszen a környéken nincs hasonló sorozat – jegyezte meg Zöld Péter.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összetartó család a legjobb támasz

A pécsi, társaira lövöldöző diák lelki problémája nem egyedi a Kapuvári Családsegítő Intézet… Tovább olvasom