Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Változatos programok az egészséges életmód jegyében

Változatos programokat szerveznek maguknak a nyolc évvel ezelőtt alakult Életmód Klub tagjai Szilban.
Nyolc évvel ezelőtt „Életmód Klub" néven új közösség alakult Szilban. A tagok többsége egyedülálló nyugdíjas, s talán éppen ez a tény késztette őket, hogy társaságot hozzanak létre. A vezető Dománné Varga Hermina, a helyi általános iskola igazgatóhelyettese.

– Mivel a nyugdíjasoknak igencsak törődni kell saját életmódjukkal, ezért választottuk ezt a nevet – mondta a klub vezetője. – Van egy nagyszerű klubhelyiségünk, amit az önkormányzat alakított ki számunkra. Itt tartjuk összejöveteleinket. A nyári szünetet követően szeptemberben találkozunk először és azután kéthetente minden csütörtökön. Előfordul, hogy télen hetente is, mert jó kimozdulni otthonról. A megyei nyugdíjasszövetséggel 2000 óta állunk kapcsolatban. Büszkék vagyunk arra, hogy a szövetség vezetője Szil szülötte, Nagy Péter. Sok segítséget kapunk tőlünk, többek között a színházlátogatások megszervezésénél. Ugyancsak a támogatásukkal juthatnak el tagjaink őszi üdülésre.

Dománné Varga Hermina szerint gyakran szerveznek egészségügyi előadásokat, legutóbb gyógytornász járt náluk és tartott igen hasznos előadást. De maguk a klubtagok is tesznek a kondíciójuk megőrzése érdekében. Például a közösség helyiségében rendelkezésükre áll futógép és szobakerékpár. Ezeket rendszeresen használják is.

– Programjaink közé tartozik – egyebek mellett – kiállítások rendezése. Tavaly régi használati tárgyakat gyűjtöttünk a faluban és azokat mutattuk be. Idén a rábaszentmiklósi Szabó Istvánné, korábban Gyurasits Ottó és Z. Székely Emília munkáiból rendeztünk tárlatot. Ugyanakkor nem maradnak el a kirándulások sem, legutóbb az Prségben szereztünk felejthetetlen élményeket, az idei szili aratófesztiválon pedig asszonyaink szedték a markot – közölte a klubvezető, aki azt is elmondta, hogy az önkormányzat anyagilag is támogatja az Életmód Klubot. Emellett tagdíjat fizetnek és igyekeznek kihasználni a pályázati lehetőségeket. Találkoznak más nyugdíjasklubokkal, az elmúlt évben a sopronnémetieket és pásztoriakat látták vendégül, idén a bogyoszlói társakat hívják meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új bolt és közösségi hely

A történet még az év elején kezdődött, amikor a földszigetiek tudomást szereztek róla, hogy a kocsma után a bolt is megszűnik a településrészen, így amellett, hogy nem tudnak vásárolni, még közösségi hely nélkül is maradnak az ott lakók. Ezért dr. Turi György önkormányzati képviselőhöz fordultak, aki elsőként a kastély tulajdonosával vette fel a kapcsolatot, kérve, hogy adjon haladékot. Tovább olvasom