Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Vakvezető kutya segíti Andrist

A kapuvári gyermeknap egyik legkiemelkedőbb programja a bősárkányi Szabó Andris fellépése volt.
A kapuvári gyermeknapon fellépett Szabó András, a Kisalföld által támogatott vak bősárkányi énekes. A fiú lapunknak elmondta: egy budapesti fellépése kapcsán merült fel, hogy a közeljövőben vakvezető kutya segítse mindennapjait. Műsoros CD-jének előkészületei még tartanak, zenetanára elégedett vele.

A vasárnapi, nagy sikerű kapuvári gyermeknap egyik legkiemelkedőbb programja a bősárkányi Szabó Andris fellépése volt. A tízéves vak gyermek dalaival könnyeket csalt a kapuvári szülők szemébe is. Ahogy Andris lapunknak megjegyezte: „Úgy éreztem, mintha a nekem segítő hölgy sírt volna, mikor lesegített a színpadról." Hozzátette: a gyermeknapi rendezvények közül a bohócok és a vitnyédi off-roadosok tetszettek neki a legjobban. Ez utóbbiak meg is autóztatták a csermajori bányában.
Andris szorgalmasan jár győri énektanárához. Lapunknak elárulta: napjainkra megbarátkozott a skálázással, műsorában már érezhető a tanár munkájának eredménye. Bemutatkozó CD-jének munkálatai tartanak a fővárosban, bár legutóbbi budapesti látogatásakor elmaradt a találkozója Benkő Lászlóval a művész koncertkörútja miatt. Ám a napokban szerepelt egy fővárosi kutyabemutatón, ahol megígérték neki, mindennapjai megkönnyítésére egy vakvezető ebet kap segítségnek. A Dió nevű négylábút már ki is választotta magának.

A fiú elmondása szerint a nyár közeledtével megszaporodtak fellépései, a megyeszékhely mellett a környező településekre és Hegyeshalomba is várják a fiatal énekest.

Pappné Farnadi Tamara énektanár a Kisalföldnek kijelentette: Andrist olyan tehetséggel áldotta meg az ég, amellyel ezer gyermekből ha egy születik. A tanárnő hozzátette: a kisfiúnak abszolút hallása van. Ez azt jelenti, hogy a hangok magasságát teljes mértékben hallja és megjegyzi. Ez egy nagyon ritka adottság, amit tanulni nem lehet. Pappné elmondta: Andris mélyen érdeklődik a komolyzene iránt, Mozartot, Kodályt és operákat hallgatnak és a művekből többet megtanul a tízesztendős énekes. Emellett érdeklik a gyermekdalok, ahogy tanárnője hangsúlyozta: a kisfiú nagy tehetség, de még gyermek. Az énektanulás mellett tanárnőjével a zongorázás rejtelmeivel is ismerkedik a fiatal tehetség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kampányhibák megbosszulták magukat

"Elvi kérdésként kezeltem, hogy egy vereség után a frakciót
mindenképpen új embernek kell irányítania. Ha nyertünk volna, akkor is úgy gondoltam volna, hogy egy kormánypárti frakció más karakterű vezetőt igényel. Vagyis semmiképpen nem maradtam volna a posztomon. Ezt a személyes elhatározásomat már tavaly ősszel közöltem is a Fidesz elnökével." Tovább olvasom