Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Vagyonvédelmi tanácsadást és kerékpár-regisztrációt tartottak a Kapuvári Rendőrkapitányságon

A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, a betöréses lopások megelőzésére terjedt ki szombaton.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós szakemberei, a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársaival és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőrszövetséggel közösen szerveztek vagyonvédelmi tanácsadást Kapuváron a Piac térre szeptember 22-én, a rendőrség „Házhoz megyünk" országos programjának keretében - írja a police.hu.

Az esős, kedvezőtlen időjárás miatt, a rendezvényt az eredeti helyszín helyett végül a Kapuvári Rendőrkapitányság épületében tartották meg.
 
A tájékoztatás elsősorban az otthonok védelmére, a betöréses lopások megelőzésére terjedt ki, de a szakemberek az idősebb korosztály figyelmét is felhívták a sérelmükre leggyakrabban elkövetett bűncselekményekre, különösen a trükkös lopásokra, csalásokra és az árubemutatókkal együtt járó jogsértésekre.
A rendezvényen részt vett a Kapuvári Rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje is, aki készségesen válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

A kerékpárjuk biztonságáért tenni akaróknak pedig lehetőségük volt, hogy regisztrálják kétkerekűiket a Bikesafe programba. A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat kaptak a kerékpáros közlekedés szabályaival, valamint járműveik biztonságos lezárásának lehetőségeivel kapcsolatban is.

Többek között az alábbiakra hívták fel a megjelentek figyelmét:
  • A nyílászárókra szereltessen befeszítés gátlót, amely az ajtó, ablak belökését, befeszítését akadályozza meg.
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki az, aki bekopogott, illetve becsengetett Önhöz! Ha hivatal, hatóság, vagy más szervezet képviselőjének adja ki magát, kérjen tőle igazolványt!
  • Otthonának ajtaját, ablakait gondosan zárja, rövid időre se hagyja nyitva, még akkor sem, ha otthon (kertben, udvaron) tartózkodik!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Regisztrálja kerékpárját a Bikesafe programban (www.bikesafe.hu), ahol a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést. 
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából" kéri azt Öntől!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipari robot is dolgozik az új üzemcsarnokban

Egy vállalkozásnak, ami a jó partneri kapcsolatokon alapul, mozgatórugói az ott dolgozók és szíve a… Tovább olvasom