Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -3°C | 4°C Még több cikk.

Utakba, járdákba kerülnek a forintok a Rábaközben

Utak és járdák épülnek elsősorban a kisközségek pályázati forintjaiból. Jut azonban támogatás a középületekre és rendezvényszervezésre is.
 
A nagy települések nagy támogatásokat kapnak fejlesztéseikhez. A kicsik kisebbeket, de azoknak ugyanolyan jelentőségük van, mint máshol a több tíz- vagy éppen százmillióknak. Balázs Vince, Mérges polgármestere például azt mondja: a pályázatok nélkül nem is igen jutna fejlesztésre.

– Önerőből nem tudnánk ilyen fejlesztéseket elvégezni, ráadásul Potyondnak az elmúlt hónapokban szerencséje is volt – értett egyet kollégájával Molnár Vilmos is, a falu polgármestere. Sorolta: 10,6 millió forintot kapnak utak és járdák építésére. Az orvosi rendelőt 6,5 millióból újítják fel, és még kulturális, sport- és egészségügyi rendezvényekre is költhetnek ötmillió forintot. Még egy pályázatuk vár elbírálásra. Azon 750 ezer forintot igényeltek a temetői járdára. – A támogatásra szükség van, ezekből tudunk előbbre lépni.
Mérgesen régóta készültek az utak felújítására - mondta Balázs Vince polgármester. A beruházás támogatással valósulhat meg.
Mérgesen régóta készültek az utak felújítására – mondta Balázs Vince polgármester. A beruházás támogatással valósulhat meg.

A rábasebesi önkormányzat út- és járdafelújításra kapott összesen 11,5 millió forint pályázati pénzt. Mizser Edit polgármestertől megtudtuk: az összeget 2,5 millió forinttal egészítik ki. 

Félmillió jutott Mérgesen a temetői út és járdák karbantartására, pályázaton nyerte a pénzt a falu. A belterületi utak felújítására további 14,7 millió forint kerül, ami ugyancsak támogatás. Másfél millió áll rendelkezésre a községháza korszerűsítéséhez. A tervek szerint napkollektorokat szerelnek fel. Balázs Vince megjegyezte: szintén pályázaton voltak sikeresek. Mérges polgármestere kifejtette: a helybeliek régi vágyai válnak valóra egy-egy fejlesztéssel.

„Honnan tudna egy kicsi falu, mint például a miénk is, tíz-tizenöt millió forintos beruházásokat finanszírozni, ha nem a különböző pályázatok segítségével? Saját bevételeink nincsenek, így a kötelező kiadásokon felül nem jutna másra pénz" – foglalta össze Balázs Vince.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a 22 éves beledi fiatal holttestét

Még szilveszteréjszaka tűnt el a fiatal. Tovább olvasom