Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Újra benyújtják a milliárdos „Vilmos-pályázatot

E heti ülésén a csornai képviselő-testület többek között döntött a folyékonyhulladék-szállítás díjáról, amely október elsejétől köbméterenként bruttó 1050 forintra emelkedik. Kijelölte a testület azt a területet is, amelyet alkalmasnak tart szélerőművek elhelyezésére.

Köszönet a tűzoltóknak

A csornai önkormányzat szerdai ülése kezdetén a jelenlévők felállva emlékeztek a polgármesteri hivatal adócsoportjának nyugalmazott vezetőjére, Tihanyi Györgyre, aki a napokban hunyt el. A napirendek sorát a hivatásos önkormányzati tűzoltóság szakmai munkájáról készült beszámoló nyitotta.

A nyugállományba készülő parancsnok, Tudós József alezredes szóbeli kiegészítése után Pesztenlehrer Lajos megyei katasztrófavédelmi igazgató elismeréssel beszélt a csornai tűzoltók és a távozó parancsnok munkájáról. A testület elfogadta a beszámolót és köszönetet mondott a tűzoltók eddigi munkájáért.

Részvétel konzorciumi tagként

A kötelező közszolgáltatások igénybevételéről és a közszolgáltatási díj alkalmazásának tapasztalatairól szóló napirend keretében a képviselők elfogadták a Rekultív kft. beszámolóját. Döntés született arról is, hogy az önkormányzat konzorciumi tagként részt vesz a Humán Erőforrás-fejlesztés Operatív Program pályázatán.

A területi integrált szakképző központok munkájában a Csukás szakközép- és szakiskola, valamint a Kossuth-szakiskola működik közre. Az egyes konzorciumi tanácsok tagjának Kertész Károlyt, kapcsolattartó személynek dr. Kristóf Jánost jelölték ki.

Megemelték a köbméterdíjat

Sebestyén Katalin igazgató szóbeli kiegészítésével együtt köszönettel fogadták el a képviselők a Martincsevics Károly Városi Könyvár közművelődési munkájáról szóló beszámolót. Tudomásul vette a plénum az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról, továbbá az egészségügyi alapellátás működési rendjéről, az ellátás előírt feltételeiről előterjesztett tájékoztatót. Határozott arról is, hogy az önkormányzat csatlakozik az iskolatejprogramhoz. Módosították a képviselők a települési folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló rendeletet. Eszerint a szolgáltatás díja a jelenlegi köbméterenkénti bruttó 900 forintról október elsejétől 1050 forintra emelkedik.

Döntöttek arról is, hogy az önkormányzat csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőfokú tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica-ösztöndíjpályázat jövő évi fordulój ához.

Kinyilvánította a testület, hogy a barbacsi út, a rendezési tervben jelenleg tervezés alatt álló, a döri utat a 85-ös főúttal összekötő elkerülőút, a döri út, az M85-ös és M86-os számú autóutak tervezett szakasza és a közigazgatási határ közti területet tartja alkalmasnak szélerőművek elhelyezésére. Határozott a népjóléti szolgálat intézményvezetői pályázatának kiírásáról. A jelenlegi vezető megbízása 2005. január 31-én megszűnik.

Körzetet kapott a Reflex

A képviselő-testület a 4. háziorvosi körzet ellátási kötelezettségét átruházta a Reflex Egészségügyi Szolgáltató Bt.-re azzal a feltétellel, hogy továbbra is dr. Pusztai Judit személyes közreműködésével végezhető a háziorvoslás. Döntés született a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében meghirdetett városrehabilitációs, Vilmos parki pályázat ismételt benyújtásáról is.

Papp József polgármester a múlt héten (Kisalföld, 2004. szeptember 9.) elmondta: a korábban benyújtott pályázatot három ponton egyértelműsítik, utána ismét benyújtják. Erről határoztak most a képviselők, akik támogatják a GySEV által tervezett, Csornát érintő fejlesztési elképzeléseket is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nincs forrás a kikötőkre

A Rába-parti önkormányzatok idén biztosan nem építenek kikötőket a folyó mentén. Elképzelések és… Tovább olvasom