Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Új néven a szakmunkásképző

Szeptembertől a diákok Kapuváron a Berg Gusztáv Szakiskolában kezdhetik meg tanulmányaikat. Nevet kapott a kapuvári ipari szakmunkásképző intézet: ezentúl a Berg Gusztáv Szakiskolában tanulhatnak az ide jelentkező diákok.
Fábián Imre, az intézmény igazgatója a Kisalföld érdeklődésére elmondta: több név is felmerült a tantestületben. Úgy gondolták: Berg Gusztáv jelentős szerepet töltött be Kapuvár gazdasági és kulturális életében, s ezért választották az ő nevét. Báró Berg Gusztávval kapcsolatban felsorolni is nehéz azokat a tevékenységeket, melyekkel hozzájárult Kapuvár fejlődéséhez. Az ipar, a mezőgazdaság, a kereskedelem, az oktatás területén is kiemelkedő szerepet vállalt.

Az igazgató elmondta még: tanulóik az idei tanévben is sikeresen szerepeltek az országos szakmai tanulmányi versenyeken. Ivánkovics Attila az élelmiszer- és vegyiáru-kereskedők között, a fémipari szakmacsoportban pedig Fehér Szabolcs és Zsirai Balázs is olyan eredményt értek el, hogy szakmunkás-bizonyítvány szerzett budapesti versenyen. Bujtás Gyuláné, Kirkovits Ferencné, Papp Imre és Németh László voltak a felkészítőik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírkertgondozás kevés pénzből, gyakori panaszokkal

A csornai Szent Antal-temető után az Prangyalban is megkezdték a csinosítást, fejlesztést a Jószív… Tovább olvasom