Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Új gazdája van a rábasebesi kastélynak

Rövidesen ismét szállóként működhet a rábasebesi Széchényi-kastély. Új gazdája van az ingatlannak, a cég már dolgozik a hasznosítási terveken.

Hosszú évek hányattatásai után megoldódni látszik a rábasebesi kastély sorsa. Új gazdája van az épületnek, egy ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég vásárolta meg. A Hegyvidék Property Kft.-nél nincsenek
óriási, ötcsillagos tervek, de amit ígérnek és elképzeltek, azt szeretnék be is tartani, illetve megvalósítani. Egyelőre a karbantartásokat, a kisebb felújításokat, a takarítást végzik el.

Stemler Balázs, a kastélyprojekt marketingjével foglalkozó szakember a Kisalföldnek elmondta: az új tulajdonos átvette a kastélyt. Tapasztalatuk szerint látszik, hogy évekig nem hasznosították, de még mindig jobb állapotban van, mint sok hazai kúria. Jövőjét a turizmusban látják.

Stemler Balázs szerint az új tulajdonosok működtetni szeretnék a kastélyt.
Stemler Balázs szerint az új tulajdonosok működtetni szeretnék a kastélyt.

– A befektetők tisztában vannak azzal, hogy önmagában csak egy kastélyszálló nem elég a vendégek idecsábításához – fogalmazott Stemler Balázs. – Sok más, olyan lehetőséget kell biztosítani, ami egyedi, ami csak itt található majd meg. Feltérképezzük az adottságokat, a környéket, szeretnénk megismerni a szomszédos településeket. Ezekre építve dolgozzuk majd ki a részletes hasznosítási tervet. Huszonkét apartmannal rendelkezik az épület, nagyszerű környezetben, kedves faluban, a Rába folyó közvetlen közelében. Most úgy látjuk, május végére megnyitható állapotba kerül a kastély. Rendezvényekre, konferenciákra alkalmas lesz és persze szállóvendégeket is fogadhatunk, ha erre lesz igény.

Stemler Balázs hozzátette: a tulajdonosok minden ötletre nyitottak és fogadókészek. „Azaz aki a Rábaközben esetleg úgy gondolja, hogy bármilyen elképzelésével csatlakozni tud a mi terveinkhez, a kastély funkciójához, keressen meg bennünket" – jegyezte meg Stemler Balázs.
Kis kastélytörténet. A rábasebesi kastélyt a Széchényi család építtette a XIX–XX. század fordulóján. Az 1920-as évek végén aztán eladták a Dobos famíliának. 1939-ben ismét gazdát cserélt az épület, a Wildburg bárói család tulajdonába került. A háború után államosították, később használták téeszirodaként, működött benne orvosi rendelő, fodrászat, könyvtár, nyári óvoda és a községi tanács is. A rendszerváltás után értékesítették és szállóként hasznosították. Aztán többszöri tulajdonosváltás után a szálloda bezárt, a tulajdonos cég ellen felszámolás indult. Most a helyiek ismét bizakodnak, hogy jó gazdája lesz a Széchényiek egykori birtokának.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaköz múltja pecséteken, címereken

Néma Sándor főlevéltáros, a Szülőföldünk Megyei Honismereti Egyesület elnöke a rábaközi települések pecsétjeiről és címereiről tartott előadást a csornai múzeumban. Tovább olvasom