Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Tízmillió intézményfelújításra

Kapuváron az önkormányzati intézmények felújítására tízmillió forintot szánnak  idén. Ez többnyire csak a legsürgősebb beavatkozásokra elég.
Kapuváron az önkormányzati intézmények felújítására tízmillió forintot szánnak  idén. Ez többnyire csak a legsürgősebb beavatkozásokra elég, de a kifizetés tartalmazza néhány tavalyi munka ellenértékét is.
Kapuvár képviselő-testülete minapi ülésén határozott az önkormányzati tulajdonú intézmények felújítási munkáiról. Összességében tízmilliós keretet szánt erre a város, de Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, az összegben a múlt évben elvégzett, de idén kifizetendő pénzek is benne vannak.

 Több mint egymillióba kerülnek az óvodai rekonstrukciók, ebből hatszázezer a gartai tagóvoda vizesblokkjának és nyílászáróinak javítása, de ugyanitt a foglalkoztatók kifestését is végzik. A lakótelepi tagóvodában az udvar térburkolatára szánnak mintegy négyszázezer forintot. Az óvodák gondnokságán konyhai javítások szükségesek. A művelődési és oktatási intézmények esetében is az apróbb munkákat végzik el, a gimnáziumban felújítják a tanári vizesblokkot félmillióból, a Rábaközi Művelődési Központ kéményeinek és központi fűtésének felújítására is ugyanennyit szánnak.

A háziorvosi rendelők esetében költik a legtöbbet, hárommillió forintot, többek közt a házhelyi rendelő tetőszerkezetének javítására és megerősítésére. Az öntésmajoriban pedig az orvos és beteg négyszemközti kapcsolatát elősegítő átalakításokat végzik el, valamint az akadálymentesítést és a nyílászárók cseréjét hajtják végre. Ezen munkákra egymillió forintot szánnak.

A múlt évben elvégzett, de idén fizetendő munkák közül az irodavezető megemlítette a lakótelepi rendelő központi fűtésének rekonstrukcióját, a tüdőgondozó és a piactéri iroda gázfűtésének beszerelését. Ez utóbbira közel félmillió forintot költenek idén. A Fő téri kistérségi iroda épületének távfűtésről való leválasztása és a komplett víz-fűtés-gáz rendszer beszerelése a költségvetésnek több mint kétmilliójába került. Ezek a beruházások néhány év alatt megtérülnek a városnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniusban nyit a termálfürdő

Határozatban rögzített feltételekkel módosították az önkormányzati termálfürdő és a kemping értékesítését a Kert Park Kft.-nek. A határozatban szerepel az, hogy az önkormányzat ragaszkodik a fürdő június elsejei megnyitásához, de hozzájárul ahhoz, hogy az idén még szeptember 15-én bezárják a létesítményt. Az adásvételi szerződésben. más kritériumok is szerepelnek még. Tovább olvasom