Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Tízezer példányban

A kapuvári civil szervezeteket és amatőr csoportokat tömörítő, úgynevezett civil fórum gondozásában a napokban kerül a kapuvári és vidéki postaládákba a 2011-es rendezvénynaptár.
A civil fórum vezetője, Mészárosné Pölöskei Rita a Kisalföld érdeklődésére elmondta: szándékaik szerint a kiadványt nem csak a kapuváriak kapják meg, a megye városaiba, a környék kiemelt turisztikai helyszíneire is eljuttatják. A kiadvány létrehozását jelentősen segítette a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület titkára, Axnix Imre.

Felvételünkön Mészárosné Pölöskei Rita. Fotó: Turbók Attila
Felvételünkön Mészárosné Pölöskei Rita. Fotó: Turbók Attila

Olvasóink írták

 • 8. Hyde44 2011. február 05. 13:53
  „Kedves Wasd!

  Egy idézet a szomszédos városból, talán felismered:
  "...maradj otthon, nézzél tévét..."

  Én a kapuvári programok jó részén évek óta ott vagyok és mondhatom, jól érzem magam. A fanyalgók pedig Csornán maradnak.”
 • 7. Wasd 2011. február 04. 15:43
  „Már tűkön ülve várom, hogy milyen új érdekfeszítő programok lesznek... :-/”
 • 6. Miska_S 2011. február 04. 10:15
  „Honnan lehet letölteni a kiadványt?
  Van esetleg online változata rendezvénynaptárnak valamelyik honlapon?”
 • 5. Laza 2011. február 03. 10:35
  „Inkább hordozható számítógépeket kellett volna venni, hogy a nyomtatási és a másolási költségek csökkenjenek. 10000 db jól meg dobta volna a helyi kereskedők forgalmát. Ha már a városvezetők így spórolnak, akkor kövessük a példájukat.”
 • 4. rick_ 2011. február 03. 09:21
  „3.

  Az utolsó bekezdésed olvasva azt kell mondjam, hogy akkor csalódtam...”
 • 3. FüziJózsef 2011. február 03. 08:26
  „Sro!
  A számításod közelítőleg jó, kb 3600 háztartás van Kapuváron a többi attól függ mekkora területen van értelme a kapuvári programokat ajánlani...
  A gondolatmenetedet köszönöm, a Gyula nevében is! Nem gondoltam volna, hogy egy kritikus hozzászólásnak örülni fogok! A városért működő civil szervezeteknek, és önkormányzati cégeknek az volna a logikus stratégiájuk, hogy minden Kapuvárért elköltött pénzt, lehetőségek szerint kapuváron költsenek el. Hiszen, ha itt marad a pénz akkor a helyi mikrogazdaság vérkeringésébe kerül és itt rakódik le! Én amit tudok, Kapuváron vásárolok, élelmiszert a kis boltokban, cipőt, ruhát, számítógépet mosógépet stb... Mivel az én pénzem helyben marad a bolt ahol elköltöm, ha így gondolkodik akkor itt megy fodrászhoz, itt vásárol .... Fontos lenne a fejekben rendet rakni, hogy nem irigyelni kell a helyi boltosokat, szolgáltatókat, vállalkozókat, hanem erősíteni őket a helyben elköltött pénzel. Ebből majd idővel helyi munkahelyek, egyre színvonalasabb szolgáltatások lesznek.
  Csak ez az egyetlen kiút amit mi Kapuváriak tudnánk tenni Kapuvárért. Kiváló példa erre, norvégia, svájc.
  Sajnálatos, hogy ezt a gazdasági logikát azok a szervezetek sem követik, akiket említettem. A civil fórum sem. Pedig nekik igazán ez lenne a dolguk. Nem én, és nem a Gyula, de még nem is a Rábaköz egyetlen nyomdája készítette a 10000 db prosit. A Ritát v. a Axnix Imre bácsit kérdezd...
  Megköszönve hozzászólásod: Fj”
 • 2. rick_ 2011. február 03. 08:25
  „Szerintem a tízezer nemhogy reális, hanem talán még kevés is. Az ingyenes reklámújságok is tízezer feletti példányban mennek, ez meg ha éves naptár akkor gondolni kell arra is, hogy nem csak most kell, hanem a rendezvényeken is legalább mutatóba, egész éven át.

  Valószínű, hogy inkább ennyire volt pénz... Nem túl nagy költség lehet egyébként, egy egyalkalmas féloldalas megyei újsághirdetésből simán kijöhetett az egész. Ha meg voltak támogatók, akkor főleg. Ha meg helyi vállalkozó csinálta és nem egy szlovák nyomda, akkor dicséret érte.

  Programok meg a település méretéhez képest irigylésre méltóan szép számmal vannak Kapuváron. Akinek egyik sem tetszik, az nyúljon a zsebébe és szervezzen meg valami jobbat. Vagy jöjjön el hozzánk nekifutásból eget nézni, mert itt kábé ez lesz az éves program...”
 • 1. SRO 2011. február 02. 22:14
  „Kapuváron max 4000 háztartás van, a környéken még + 2000. Mi a fenének kellett ebből 10000 pld.
  Ja, tudom.... Vagy a Bizsutériás Gyuszi, vagy a Füzi Úr volt a kreátor és a kivitelező... biztosan ök számolták össze, hogy ennyi kell. Valamelyikük biztosan jól járt.
  De ne legyek rossz indulatú... lágalább lett valami!
  A programokat meg mindenki előre boritékolhatja... Ivik, Magyar /Hany/Istók, lovak, néptánc, rally pusztitás, parasztnap....
  Valakik jól járnak....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudtak autót venni, hát elloptak egyet

A tervezett autóvásárlás nem sikerült két miskolci férfinak, ezért, hogy ne kelljen hazagyalogolniuk, loptak egy autót maguknak Kapuváron, amivel a belvárosban karamboloztak. Tovább olvasom