Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Tizenhárom újonc állt szolgálatba

Kapuvár - Tizenhárom újonccal bővült a kapuvári tűzoltóság létszáma. Ezzel a szolgálatos létszám akkorára növekedett, hogy például a napjainkban egyre többször előforduló vízszivattyúzásra egyszerre három helyszínre tudnak vonulni.
Szinte történelmi napnak minősítette az elmúlt hétfőt a kapuvári tűzoltóparancsnok. Molnár Sándor őrnagy ezzel arra utalt, hogy hétfő reggeltől tizenhárom újonc kezdte meg munkáját a kapuvári laktanyában. A frissen belépők a hétvégén, több száz kollégájukkal egyetemben tettek esküt a fővárosi Hősök terén.

– A tűzoltók munkaidejének megállapítása miatt több per is folyik országszerte. Ennek egyik következménye a helyi létszám növekedése – jelentette ki a parancsnok.

Az újoncok beállása nyomán a szolgálat az eddigi hét helyett tíz tűzoltóval és eggyel több autóval tud kivonulni, ami például azt is jelenti, hogy a napjainkban oly gyakori vízszivattyúzást egyszerre akár három helyszínen végezhetik a kapuváriak. – Az új kollégákat egyelőre olyan beosztásokba helyeztük, hogy a régiek mellett minél több tapasztalatot szerezzenek – mondta Molnár Sándor.

Kapuvári tűzoltók: Hétfőn tizenhárom újonc kezdte meg munkáját a kapuvári laktanyában. A reggeli eligazításon – felvételünkön – így már ők is ott voltak.
Kapuvári tűzoltók: Hétfőn tizenhárom újonc kezdte meg munkáját a kapuvári laktanyában. A reggeli eligazításon – felvételünkön – így már ők is ott voltak.

A frissen belépettek révén a tűzoltók munkaideje heti negyvennyolc órára csökkent, ám az ezzel kapcsolatos perek még nem zárultak le. Az újoncok jelenlegi bérét és a felszerelés költségeit kormányzati alapból, pályázatokból fedezték. A „rendes" állományi bérüket januártól kapják, az önkormányzat költségvetésén „átfolyatott" központi költségvetési keretből.

Zárásképpen a kapuvári tűzoltóparancsnok elmondta, a létszámfeltöltés éppen időben érkezett, hiszen a kapuváriak az első félévben több mint kétszáz vonulást teljesítettek, ami jóval meghaladja a tavalyi, hasonló időszak bevetéseinek számát.


Csornán is hasonló létszámbővülés

A szomszédvárban a kapuvárihoz hasonló létszámbővüléssel számolhat Rácz Imre alezredes. A parancsnok elmondta: Csornán is tizenhárom újonccal kezdték a hétfői szolgálatot, ám két nyugdíjba menő kolléga helyett is vettek fel alkalmazottat. A szolgálat szervezése a kapuvárihoz hasonló, ám január elejétől a szolgálati létszám további emelésével számolhatnak a csornaiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rudi bácsi hetven éve

Kapuvár - Sárközi Rudolf tanár úr, mindenki Rudi bácsija, nemrég ünnepelte hetvenedik… Tovább olvasom