Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Tíz pályázat már beérkezett

Kapuvár - A napokban megnyílt a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület munkacsoportjának új információs irodája. Horváth Árpád irodavezető elmondta, már tíz pályázat beérkezett vidékfejlesztésre, elbírálásuk jövő év elején várható.
Az úgynevezett Leader-csoport kapuvári irodája a volt járásbíróság épületében kapott helyet, megnyitásával a rábaközi vállalkozók pályázatainak benyújtását segítik elő az ott dolgozók. Hutflesz Mihály, a Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület elnökhelyettese szerint az iroda a környékbeli gazdasági szervezés motorja lehet.

A megnyitón Horváth Árpád Mihály iroda- és munkacsoport-vezető elmondta, csoportjuk már októbertől dolgozik Kapuváron, új irodájukat a helyi önkormányzat biztosítja.

Vidékfejlesztés: Megnyílt a rábaköziek új irodája Kapuváron.
Vidékfejlesztés: Megnyílt a rábaköziek új irodája Kapuváron.

– Napjainkig már tíz pályázat érkezett be a környékről, ám ezeken kívül is sok az érdeklődő – jelentette ki Horváth Árpád Mihály. A beérkezett pályázatok a vidéki örökség megőrzése, a turizmus és a mikrovállalkozások fejlesztése témakörökből kerülnek ki. Az irodavezető szerint a vállalkozók még bizonytalanok a pályázatok beadásában, hiszen magasak az ezekkel szemben támasztott követelmények. Így például, hogy a projektet beadó vállalkozást még öt évig kötelező működtetni. Horváth Árpád Mihály elmondta, január tizedikéig még várják a pályázatokat, melyeket a beérkezést követően bírálnak el, majd a nyerteseknek kiutalják a támogatásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliós adomány

A kapuvári Vállalkozók az Egészségügyért Alapítvány immár 1994 óta adományoz műszereket és egyéb… Tovább olvasom