Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Tervezik az M86-ost Csorna és Szeleste között

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot az M86-os gyorsforgalmi út Szeleste és Csorna közötti szakaszának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére.

Minderről maga a cég tájékoztatta portálunkat kedden. Az ajánlattételi határidő április 19., az eredményhirdetés tervezett időpontja május 3., a szerződéskötésé május 25. A kétszer kétsávos, teljesen új nyomvonalon vezetett autóút 41 kilométer hosszú lesz. A feladat része Zsebeházánál és Zsédenynél kétoldali komplex pihenőhely, Répcelaknál és Vátnál kétoldali egyszerű pihenőhely, Szilsárkánynál és Nemesbődnél pedig az üzemmérnökség terveinek elkészítése is.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. nyekkmacsek 2010. augusztus 19. 15:14
  „40.hajracsorna
  ..ezt az elkerülőt -ha nem emlékeznél- még nagyreményű kishazánk szölöttye, Áder úrfi is megígérte......
  ..és abban az időben még ráhatása is lehetett volna az építkezés megindítására......
  ..vajh........, mért is nem tette ???
  ..és hány évig is unatkozott a parlamentben a Te pénzedből ???
  ..és csodálatos módon nem történt semmi elkerülő ügyben köpködésen kívül........
  ..ez kb úgy néz ki, mint az álatalad fetisizált Toldi utca.......
  ..nincs pénz ? - nem csináljuk......
  ..van pénz ? - csináljuk......
  ..de egyszerűbb leülni a gép elé és verbálisan megoldani a világ összes baját.........
  ..egyéb tevékenységekhez tudás kell........., meg pénz........
  ..oszt jónapot...... !!!”
 • 43. Nózi 2010. március 13. 18:50
  „Látjátok, ez a baj!!!!!!!!!!!!!! Megint a pártoskodás, személyeskedés... Megértem. De egyik kopó, a másik eb. Itt akkor lesz végre valami érdemleges, ha a "tisztelt képviselőink" felfogják és meg is értik, hogy NEM EGYMÁS ELLEN, NEM AZ ÖNÖS ÉRDEKEKÉRT, hanem EGYMÁSÉRT, a választókért kell dolgozniuk! Hiszen tőlük, tőlünk kapták a munkájukat.”
 • 42. mazsi 2010. március 13. 08:15
  „gondoljátok hogy a következő 4 évben megépül az elkerülő csornán?”
 • 41. pancser 2010. március 12. 00:45
  „39! Tévedsz! Az elkerülőre való pénzt a szocik ellopták, ennyi. Nehogy már a tolvajok dícséretét zengjed nem vagy te egy p.na bajszú Mesterházy!”
 • 40. hajracsorna 2010. március 11. 08:26
  „Tévedsz Jerry. Az elkerülő újratervezését helyben senki nem kérte. A komcsik nem tudnak mutatni egy levelet, jegyzőkönyvet, de még egy emlékeztetőt sem, amiben a csornai városvezetés kért volna bármiféle módosítást!

  Az viszont felettébb furcsa, hogy az eredeti nyomvonal nem, míg az új nyomvonal (minő meglepetés...!) keresztülmegy Walter Dezső földjén.

  Ennyi.”
 • 39. Jerry 2010. március 11. 06:05
  „hajracsorna, nem akarom elvenni a kedved,de a csornai elkerülő éppen a csornai fideszes vezetés miatt hiúsult meg. A turi féle önkormányzat önös érdekből lesöpörte az asztalról az addigi terveket,és újat íratott persze jó pénzért.Viszont a pénz már itt volt, kezdeni kellett az építkezést, gyorsan csináltak egy tervet,és mivel Enese polg mestere rugalmasabb volt a csornainál,ott kezdték el építeni az elkerülőt.Senki nem érti, még az építők sem, hogy miért kel ezt csinálni.A terveket fent csinálták, szinte helyszínbejárás nélkül, és igy hatalmas pénz fog elmenni a semmibe, vagyis egy olyan útba,amit nem fognak használni.És ezért értékes szántóföldeket vettek el.A fidesz korábbi kormányzata alatt egy méter utat sem épített, tervei közt most sem szerepel ilyen munka.Csornán a belátható időn belül, ez kb 4 év, nem lesz elkerülő, mivel erre már senki nem ad pénzt.Szeleste és Csorna közt felújítják a 86-ost, de a Vas megyei részen,mivel a tervek szerint erre majd akkor jönnek,ha az elkerülő is készül,vagyis 4 évig biztosan nem.Addig bizony el kell viselni a mostani forgalmat.A fél ország Csornán röhög, mivel az önkormányzat pártoskodói eljátszották a város nagy lehetőségét, és akinek ebben a legnagyobb szerepe volt alpolgármesterként, még országgyűlési képviselőnek i s megválasztotta,és újra megválasztja.Bizony Csorna városát a 86-os kamion forgalma nem fogja elkerülni,de a józan ész már elkerülte.Hajrá Csorna.”
 • 38. hejho 2010. március 10. 21:34
  „tervezik? azt a ku... eddig csak azt hittem hogy mondjuk nincs pénz a megépítésére, de hogy még papíron sem létezik.. nevetséges
  ugyanakkor nem értem a baloldalt, ez egy teljesen tiszta dolog lett volna (szétmutyizhatták volna magukat még viadukt nélkül is) h megépítik mind az M86st mind az M85st, még az is lehet h nőtt volna szavazóbázisuk az egész megyében... de csesztek megterveztetni, nyomni fenn az ügyét stb... máskérdés h pénz nem biztos h lett volna rá”
 • 37. hajracsorna 2010. március 10. 20:41
  „A komcsik ígérik már az elkerülőt 2002 óta. Azóta 8, azaz NYOLC év telt el. Ki hisz már nekik?

  Én nagyon bízom a Fideszben, ha nem sikerül nekik a következő ciklusban elkezdeni az ÉPÍTÉST (nem a tervezgetést, módosítgatást... stb.), akkor hitelüket vesztik ők is!

  Az ilyen Walter Dezső-, Papp Jóska-, meg Balogh Csaba-félék meg ne is próbálkozzanak az ígéreteikkel!”
 • 36. omm 2010. március 10. 17:33
  „Na ez a ´projekt´ a hiszem ha látom tipikus esete.”
 • 35. Mankapunka 2010. március 10. 14:20
  „De ott van,végre páran látják. CSak kampányfogás az egész. mese mese mese.Habbal.”
 • 34. judit4 2010. március 10. 14:13
  „Mankapunka!
  Jól tudom, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal bír a lakásom, de itt az a kérdés, hogy a vevő milyen szempontokat részesít előnybe. Persze erről kár vitatkozni elköltözni nem igazán szeretnék.
  A témára visszatérve kitartok amellett a vélemény mellett, hogy az elkerülő létfontosságú a városnak. A nagy zaj, a forgalom, a szennyezettség egészségre is ártalmas. De amíg az ország illetve a város vezetésének szemlélete nem változik jelentősen, addig csak nyújtják a dolgot mint a rétestésztát, hogy minél többet zsebeljenek be belőle. Hát ilyen az érdek.”
 • 33. Jerry 2010. március 10. 13:47
  „A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot az M86-os gyorsforgalmi út Szeleste és Csorna közötti szakaszának engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítésére.Remek, ez sokat fog segíteni Csorna gondján.Mivela város legnagyobb gondja az, hogy a 85-ös és a 86-os főutak kereszteződésében van, sokat segít majd,aha a86-os főút 4 sávos lesz,tele pihenő helyekkel.Legalább annyit segít majd, mint az enesei elkerülő út, vagy bp-i MO-ás, vagy akár a bukaresti körgyűrű.Tisztelt pályáztató, tervező urak, nem lehetne tervezés előtt egy kicsit ránézni a térképre is? De ne fordítva nézzék,mint az enesei elkerülőt aláíró államtitkár elvtárs,mert az sokba kerül az adófizető polgároknak.Mi csornaiak annak örülnénk, ha már végre nem pályázatnál, tervezésnél tartana a csornai elkerülő út, hanem a betonozásnál.Szelesténél a falunak előbb lesz elkerülője, mint Csornának. Igaz, ott polgármester és a testület a faluért és nem a saját zsebére dolgozik.Addig meg az ilyen hírek az újságban csak mézesmadzag,amit választási kampányra tettek ki.Ebből még nem lesz elkerülő út, csak elkeserítő.”
 • 32. pancser 2010. március 10. 13:24
  „Ilyesmiken fönnakadni, minek annyi parkoló, meg le akarnak nyúlni stb. Örüljünk, hogy végre megmozdult valami. Csorna is megszabadul a nagy forgalomtól, mert ha a 86-os elkészül biztosan nem a városban fogják összevezetni a két utat.”
 • 31. Mankapunka 2010. március 10. 13:23
  „Azok a lakások a mai helyzetben többet érnek,ami a város "központú"és nem bejárogatni kell y km-ről.

  Póba,szerencse.”
 • 30. judit4 2010. március 10. 13:12
  „Mankapuka!
  Próbáld meg eladni azt a lakást, ami a főútvonal mellett van, zajos és büdös környezetben. Hát nem sok jelentkező lenne. mikor olyan lakásokat és házakat sem tudnak eladni, ami csendesebb területen van és nem távhővel működik zajos radiátorokkal. .. Ja, ha milliomos lennék, akkor válogathatnék, de sajna nekem is csak közalkalmazotti fizetésből kell megélnem. Bocs.”
 • 29. Mankapunka 2010. március 10. 11:54
  „judit
  Elköll akkor onnan költözni a nagy a baj. A Lakótelepen nincs ilyen probléma.”
 • 28. judit4 2010. március 10. 11:33
  „sziszifusznak + balfácánnak üzenem, hogy kíváncsi lennék, hogy ha bérelek nekik egy lakást a Soproni út 85-ös és 86-os közös szakaszán, mit szólna, ha ott kellene élnie. Aztán aludjon, ha tud, meg szívja azt a bűzt amit ott a lakóknak el kell viselniük.
  A vasút helyzetét én is jól ismerem sajnos... csak egy ésszerű megoldást szerettem volna megerősíteni.”
 • 27. Oscar 2010. március 10. 11:01
  „Legalább azt ne ird hogy semleges. <moderálva>”
 • 26. astra1 2010. március 10. 10:37
  „judit4 2010.03.10. 09:18
  Egyébként teljes mértékeben egyetértek a kamionok vonaton való szállításával.............

  Hát igen... De a vasutat is hova juttatták....? Alig maradtak normális használható vonalak.”
 • 25. mazsi 2010. március 10. 10:27
  „moderálva személyeskedő”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diáktársai segítik a megvakult fiút

Műtétje után szinte teljesen megvakult a jánossomorjai Fülesi Péter. A megváltozott helyzetben… Tovább olvasom