Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Termelői piacot szerveznek a településre

˝Vitnyédért Egyesület˝ néven új civil szervezet alakult a rábaközi községben. Az egyesület vezetője szerint a település közösségi életét javítanák és termelői piacot hoznának létre.

– Május közepén, közel húsz taggal alapítottuk meg Vitnyéd legújabb civil szervezetét, a ˝Vitnyédért Egyesületet˝ – kezdte Császár Antal elnök. Céljaikról elmondta: szeretnék támogatni a helyi egyesületek munkáját, rendezvényeket szerveznek, s legfontosabb törekvésük, hogy Vitnyédet még élhetőbb, komfortosabb településsé tegyék. A megalakulást követően az elnök mellett alelnököket és titkárt is választottak a tagok.

A tervezett termelői piac helyszíne.
A tervezett termelői piac helyszíne.

– Hangsúlyoznom kell, hogy Vitnyéd testvértelepülési kapcsolatainak kialakítását kiemelt fontosságúnak tartjuk, szeretnénk nyitni a Felvidék és Erdély felé – tette hozzá Császár Antal. Ezzel kapcsolatban már rendeztek egy sporteseményt a felvidéki Tárnokkal, mely kapcsolatot a sporton túl kulturális tartalommal, később civil és gazdasági együttműködéssel is bővítenék.

Császár Antal szerint az új egyesület a település közösségi életét javítaná.
Császár Antal szerint az új egyesület a település közösségi életét javítaná.

A friss vitnyédi szervezet már kivette részét a helyi aratófesztivál támogatásából, de közreműködtek a horgászegyesület programjában is.

– Fontos, hogy legyen később egy saját honlapunk és ˝Vitnyédi hírek˝ címmel információs kiadványt is tervezünk – mondta az egyesületi elnök. Már a tervezés fázisán is túl van az ötletük, mellyel egy termelői piac létrehozását szeretnék megvalósítani a bútoráruházzal szemben, a 85-ös főút mentén. – Egyesületünk céljai- ról még annyit, hogy hosszabb távon helyi cserkészcsapatot is szervezünk a vitnyédi fiatalok szabadidejének tartalmas eltöltéséhez – mondta Császár Antal. Hozzátette, egyesületükbe várják a településért tenni akaró helyieket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pótfelvételi a csornai zeneiskolában

Csorna - A Kerényi György Művészeti Iskola pótbeíratást tart zene – előképző, furulya, fuvola,… Tovább olvasom