Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Temetetlen emberi csontok

A látvány elképesztő a csornai Szent Antal-temetőben. Az egyik síron egy félbetört emberi koponya, mellette lábszárcsontok. Temetetlenül.
Nem szokatlan, ha egy sír ásásakor emberi csontok kerülnek elő a földből. Az viszont már elgondolkodtató, ha ezek az emberi maradványok temetetlenül kerülnek a friss sír melletti hantokra és napokig ott is maradnak. Így történt ez Csornán, a Szent Antal-temetőben, ahol egy félbetört emberi koponya és mellette lábszárcsontok látványa döbbentette meg a sírkertbe látogatókat. Hanyagul félredobva, mintha az lenne természetes, hogy a csontoknak a föld felett a helyük. A sírkövön a felirat: „ Nyugodj békében! "

Hornyák Sándortól, a Jószív Temetkezési Kft. csornai kirendeltségvezetőjétől azt kérdeztük, miért nem nyugodhat békében az elhunyt porhüvelye.

– Sajnálatos figyelmetlenség történt, amiért a hozzátartozóktól elnézést kérek a cég nevében – adott magyarázatot Hornyák Sándor, aki azt is elmondta, hogy már a vállalatot is értesítették a csontok felül maradásáról. – Sírásóink hibáztak, amikor nem vették észre, hogy kimaradtak az emberi maradványok a sír megásása után. Ilyen eset egyébként még nem fordult elő, mivel munkatársaim mindig nagy körültekintéssel végzik feladatukat. Mikor hírül vettük, hogy mi történt, azonnal helyrehoztuk a mulasztást és elhantoltuk a csontokat.
Hornyák Sándor elmondta, hogy gyakran kerülnek elő a földből emberi csontok, főként a csornai Szent Antal-temetőben, amely régi sírkertje a városnak. A sírok sűrűn helyezkednek el a parcellákban és nem ritka, hogy egy család több generációja is ugyanabban a sírban nyugszik. Egy-egy temetés után 25 év a várakozási idő, addig nem temethetnek a koporsóra. Ezt az időtartamot minden esetben betartják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó a csornai piactér

Eladó a csornai piactér, vevő is jelentkezett már, de a település képviselői eddig nem jutottak… Tovább olvasom