Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Telefonjával babrált a sofőr, csúnya baleset lett a vége a Rábaközben - fotók

Telefonjával babrált a sofőr, csúnya baleset lett a vége a Rábaközben - fotók
Az autó az út menti árokba hajtva felborult.
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 8611-es számú út 10+100. kilométerszelvényében, 2019. május 21-én 7 óra 20 perckor. Egy 52 éves dénesfai nő közlekedett személygépkocsival Beled felől Kapuvár irányába.

Vezetés közben megpróbálta elővenni táskájából a hívást jelző mobiltelefonját, eközben járművével letért az úttestről. Az autó az út menti árokba hajtva felborult. A baleset során megsérült járművezetőt a mentők kórházba vitték.
 

A baleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság vizsgálja.
A hasonló okból bekövetkező balesetek elkerülése érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gépjárművezetők figyelmét :

Kísérletek igazolják, hogy mobilozáskor általános figyelemcsökkenés tapasztalható, ilyenkor a telefon használója a közlekedési környezetre, s más közlekedőkre kevésbé képes figyelni. A telefont használó járművezetők korlátozottan (vagy egyáltalán nem) észlelik a környezetükben bekövetkező változásokat, folyamatokat, és veszélyeket, lassabban reagálnak a közlekedési jelzésekre, előfordul, hogy egyes jelzéseket észre sem vesznek. Mindezeken túl általában növekszik a fékezési késedelmi idő, azaz a veszély észlelésétől számítva hosszabb idő telik el, amíg rálépnek a fékre.

 Sajnos az is előfordulhat, hogy a telefon használatával elfoglalt járművezető – szándékától, akaratától függetlenül – letér az útpályáról, nem vesz be egy kanyart, vagy éppen áttér a menetirány szerinti bal oldalra.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a termelés a Provertha új beledi telephelyén

Elindult a termelés a Provertha új beledi telephelyén
A vállalat összességében 7,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre négy év alatt, s nem feledkezik meg a munkavállalóiról sem. Tovább olvasom