Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Taroltak a fatolvajok

Kapuvár - Közel kétszázezer forint értékű fát loptak a Hanság miklósmajori térségéből. A tettesek szinte félig letaroltak egy sávot, elfogásuk után elmondták: a fát saját használatra vitték haza.
A Kisalföld MG Zrt. még szerdán tett feljelentést a Kapuvári Rendőrkapitányságon, miszerint akkor ismeretlen tettesek szinte félig letaroltak egy erdősávot Miklósmajor környékén. A kár megközelítette a kétszázezer forintot. A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el ismeretlen tettes(ek) ellen. A feljelentés szerint az erdősávból és a Büdös-tó környékéről akác- és kőrisfákat vágtak ki és szállítottak el az elmúlt hetekben. A fa mennyisége közel tíz köbméter, értéke megközelíti a kétszázezer forintot.

A tolvajok bevallották, saját céljaikra kellett a fa. Kétszázezer forint a kár.
A tolvajok bevallották, saját céljaikra kellett a fa. Kétszázezer forint a kár.

A kapuvári rendőrök még a feljelentés napján elfogták az elkövetőket. A kapuvári illetőségű Sz. A., H. M. és N. A. egymástól függetlenül dézsmálták meg az erdőt, meglehetősen nagy pusztítást végezve. A házkutatások részben eredményre vezettek, az elvitt fa egy részét, közel nyolc köbmétert a rendőrök lefoglalták. A tettesek kihallgatásuk során kijelentették, a fát nem kereskedelmi célból, hanem saját használatra szerezték.

Olvasóink írták

 • 5. rivotril2mg 2009. január 18. 23:46
  „azér mert cigány az szegény és csak mindenki utálja öket ok nélkül, szegényeknek alig sikerül kibirni ebben az országban olyan kegyetlenül bánnak velük az emberek és ezért el van nézve nekik.”
 • 4. Fedayn 2009. január 18. 11:08
  „A cigányoknak megbocsátják a megélhetési lopást, a fehéreknek nem!”
 • 3. kisördög 2009. január 17. 17:17
  „De mit is tudtak volna csinálni? fagytak volna meg? elegen megfagytak már az idén,vannak szorult helyzetben lévő családok nem "kevés "a számuk!!!”
 • 2. matriné 2009. január 17. 16:46
  „Szerintem, ha nem zsigerelnte volna ki e kormány a lakósságot, akkor nem fanyalodnának rá a fa lopására.”
 • 1. jani1961 2009. január 17. 13:41
  „Volt itt kapuváron a pacsirta utca és a volt TSZ.major közt,2.nyárfa és 1 fűzfa azokat is kivágta valaki. Nem tudom hogy volt E rá engedélyük, Ezek már több évtizedesfák voltak,szerintem jelfának minősültek.
  Kinek volt útjába?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb elismerést kaptak a hagyományőrzők

Szil - A Szili Hagyományőrző Egyesület táncosai Budapesten, az Új Színházban mutatták be műsorukat a… Tovább olvasom