Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Tárnokrétiben is új a vezető

Tárnokrétiben a változásra szavaztak október elsején a helybeliek és Jankovits Ferencnét választották polgármesterré.
Az új községvezető a településen született, hat éve tért vissza szülőfalujába. Ott él családja: gyermekei, unokái is. Legfőbb feladatának azt tekinti – mint mondta –, hogy Tárnokrétiben megállítsa a lélekszám csökkenését.

– Vannak elképeléseim a faluval kapcsolatban és érzek magamban annyi erőt, hogy ezeket meg is valósítsam – kezdte a bemutatkozást Jankovits Ferencné, az új községvezető.

– Céljaim elérésében szeretném a helyiek segítségét is igénybe venni, bevonom őket a döntésekbe és megfelelően tájékoztatom is majd a helyieket. Ki kell használni a község adottságait, földrajzi elhelyezkedését, ezek a falusi turizmus alapjai lehetnek. Igyekszem a pályázati lehetőségeket is igénybe venni – mondta.

A polgármester tervei között szerepel még a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése, a járdák felújítása, a ravatalozó átalakítása és az orvosi rendelő rendbetétele, illetve véleménye szerint még egy játszótér is hiányzik a községből. A részletekről az önkormányzat pénzügyi helyzetének megismerése után dönt Jankovits Ferencné.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna kétharmada a változásra szavazott

"Mindenekelőtt megköszönöm a csornaiaknak, hogy sokan vettek részt a választáson és ilyen nagyarányú győzelemhez juttatták a jobboldalt. A kopogtatócédulák alapján bíztam abban, hogy polgármesterré választanak, de arra nem gondoltam, hogy ilyen arányú lesz a győzelem. Attól meg kifejezetten tartottam, hogy nem leszünk többségben a képviselő-testületben. Ez igen megnehezítette volna a munkát." Tovább olvasom