Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Találkozó a támogatókkal

A tavalyi évben 19, idén eddig 12 millió forintot kapott támogatóktól a csornai Csukás-szakközépiskola.

Tavaly egész évben tizenkilencmillió, idén eddig tizenkétmillió forintot kapott támogatóitól a csornai Csukás-szakközépiskola.

Immár hagyomány, hogy a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium vezetői évente egy alkalommal találkozóra hívják az intézményt szakképzési hozzájárulással támogató cégek, szövetkezetek, vállalkozások képviselőit.

Idén eddig 12 millió forint

Az ez évi összejövetelt – melyen a fenntartó önkormányzat részéről Papp Imre alpolgármester vett részt – abban az új informatikateremben tartották, amit a támogatók jóvoltából hozhattak létre.
Dr. Kristóf János igazgató tájékoztatójában kifejtette, az összejövetel lehetőséget kínál arra, hogy számot adjanak a támogatásként befolyt összeg felhasználásáról, a különböző fejlesztésekről. Hozzátette, hogy nagyon fontosnak tartják az együttműködést a támogatókkal. Az igazgató szólt arról is, hogy 2003-ban nyolcvan támogató 19 millió forinttal segítette az iskolát. Az idén eddig hetvenöt cégtől 12 millió forintot kaptak, de remélik, hogy az év hátralévő részében a támogatás eléri a tavalyi szintet.

Informatika és tangazdaság

Dr. Kristóf János elmondta, hogy a legnagyobb tételt az új informatikaterem kialakítására fordították. Azonkívül költöttek szaktanterem felszerelésére, év elején nyelvi labor létrehozására. Emellett a mezőgazdasági szaknak megfelelő beruházások is történtek; vetőgépet, kombinátort vásároltak és folytatódott a tangazdasági telephely fejlesztése is.

Egyre többen veszik igénybe a felnőttképzési lehetőségeket

Végezetül az intézmény vezetője beszélt a képzési formákról. Megemlítette, hogy a partnerek közül egyre többen veszik igénybe a felnőttképzési lehetőségeket. Az elmúlt évben a gépkezelői tanfolyamok voltak népszerűek, de intervenciós raktárosi tanfolyamot is több alkalommal tartottak. Ugyanakkor igény mutatkozik az informatikai és nyelvoktatásra is.

Az igazgatói tájékoztatót követően a vendégek megtekintették az iskola új létesítményeit, majd fehér asztal mellett beszélgettek a jövőre vonatkozó elképzelésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén nyolcvan százalék

A rábaközi családi gazdák panaszkodnak: még mindig nem kapták meg a földalapú támogatást. A szakminisztérium szerint azonban év végéig még van idő, a termelők legyenek türelemmel. A termelőknek a pénzre viszont szükségük lenne, hiszen a betakarítás, az őszi munkák költségei, az üzem anyag finanszírozása kiürítette a kasszát, sokuknak kifizetetlen számláik is vannak. Tovább olvasom