Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Szűkösen élnek egy fedél alatt Kapuváron

A legjobbkor jött a Jóakarat hídján érkező segítség a kapuvári Kovács Sándornénak. Rendezte elmaradásai nagy részét, s még a gyerekekre is jut belőle.
A kapuvári Kovács Sándorné Éva szorult helyzetében fordult a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítványához. „Zsúfolt körülmények között élek családommal" – kezdte a fiatal anyuka, aki három kisgyereket nevel, s a negyedikkel várandós.

Gondjait tetézi, hogy nemrég vesztette el egyik legfontosabb támaszát, az édesanyját. A temetés és az ezzel járó költségek pedig tovább nehezítették az egyébként is szűkös anyagi lehetőségeiket. Egy külön albérlet fenntartását jelen helyzetében nem engedheti meg magának. A házon többedmagával osztozik, a kicsikkel együtt tízen lakják. A szükség vitte rá erre lépésre, hiszen bár családtagjai mellette vannak, egyedül neveli gyermekeit. A házat szépen rendbe tették, ám az erre felvett hitel végül föléjük kerekedett.
Kovács Sándorné örömmel fogadta a támogatás hírét.
Kovács Sándorné örömmel fogadta a támogatás hírét.
Éva számára nagy segítséget jelent az alapítvány 150 ezer forintos támogatása, így talán kilábalhatnak a bajból. Igyekszik beosztani a gyerekek után járó bevételt. A legkisebb, hét hónapos kisfiút az átlagosnál is óvóbb tekintettel figyeli:

„Asztmás, a tüdeje születésétől fogva gyengébb a kelleténél. Könnyen elkapja a tüdőgyulladást és gyakran befullad" – tett hozzá Éva, aki már többször kelt éjjelente arra, hogy a kisfia kapkodja a levegőt. Reméli, hogy a kicsinél idővel elmúlik a betegség. A családsegítő munkatársai eddig is támogatták a családot, ezúttal pedig a pénz beosztásában segítenek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma is aktív életet és a százéves rábakecöli Ilus néni

A rábakecöli Tuba Ilona tegnap töltötte be a 100. életévét. Ma is aktív életet él. Főz, templomba… Tovább olvasom