Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szociális foglalkoztatást tervez a napközi

Szociális foglalkoztatást is tervez a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ fogyatékos-napközije. Az intézmény vezetője szerint szemmel látható a fejlődés a napközi lakói közt.

– A harmincöt főre bővíthető fogyatékos-napközinkben jelenleg tizenhat gondozottal foglalkoznak kollégáim – mondta Garabné Gulyás Mária, a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ vezetője. A tavaly júliusban megnyílt intézmény fogyatékos-napközije olyan értelmi, mozgás- és halmozottan fogyatékos embereket vár, akik családja elfoglalt, vagy akiknek nehézségekbe ütközik a fogyatékos ellátása. A gondozottak fele Kapuvárról, a többiek Osliból, Dénesfáról és többek közt Kisfaludról érkeznek nap mint nap a központba. Ahogy a vezető elmondta: a Kapuvár–beledi kistérségből várnak érdeklődőket a fogyatékosok napközijébe, ahol jelenleg négy munkatárs foglalkozik a rászorulókkal. Egy-egy csoportban hat-nyolc emberrel tudnak dolgozni, amennyiben elérné a maximális létszámot, az intézmény még venne fel gondozókat. Garabné Gulyás Mária hozzátette: bár a kistérség az ellátási területük, többek közt Beledből nincs még jelentkezőjük, ellenben a Fertő-partról szívesen jönnének.

– Az ellátottakkal naponta foglalkozunk és azoknál, akik rendszeresen járnak hozzánk, szemmel látható a fejlődés, legyen szó akár mozgásról, akár beszédről vagy a közösségbe való beilleszkedésről – tette hozzá az intézményvezető.

A minap farsangoltak a fogyatékkal élők napközijének lakói.
A minap farsangoltak a fogyatékkal élők napközijének lakói.


– Van olyan kisfiúnk, aki kezdetben mindenkitől félt, most jól érzi magát a közösségben – mondta.

Garabné Gulyás Mária hangsúlyozta: a jövőben szociális foglalkoztatással is segítik a fogyatékos-napközi lakóit. Szó van egy szociális mosoda és egy varró-javító tevékenység beindításáról, valamint dísz- és fűszernövény termesztéséről, parkgondozásról és többek közt csomagolóanyagok készítéséről.

– Kiemelt célnak tartjuk, hogy a fogyatékos-napközivel tehermentesítsük azokat a családokat, akiknél rászoruló családtag van. Őket nemcsak egész napra, hanem akár egy-két órára is be lehet hozni a napközibe – tette hozzá az intézményvezető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hídfelújítás teljes útzárral

A helyközi járatoknak buszforduló épül, a helyi buszok pedig elkerülőúton közlekedhetnek a jövő hét… Tovább olvasom