Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Színes programok Gartán

A kapuvári Gartai Népfőiskola Egyesület 2005-ös programja a már hagyományos újévi koncerttel kezdődött, amelyen Bíró László püspök tartott elmélkedést hitről.
Ezután szinte minden hónapban jelentkeztek rendezvényeikkel, amelyeken művészek, politikusok, tudósok tartották az előadásokat. Járt náluk például Dávid Ibolya pártelnök, Kovács K. Zoltán, a Barankovics Akadémia elnöke, Szolnoky Erzsébet egyháztörténész, Medvigy Imre irodalomtörténész, Szabó Miklós színművész, Bak Tamás plébános, Szabó János tárogatóművész. Az egészséges életről helyi háziorvosok beszéltek az érdeklődőknek.

A szokásos havi rendezvények mellett számos kiránduláson, zarándoklaton is részt vettek a népfőiskolások. Voltak például Nagyboldogasszony- napi zarándoklaton Röjtökmuzsajon, ahol a kegytemplom történetével ismerkedtek meg a kapuváriak, illetve a környék nevezetességeit keresték fel. Részt vettek a Somló-hegyi szabadságnapi ünnepségen, és jártak Erdélyben, Csíksomlyón is. Év végén a budapesti operaházban a Diótörő balettelőadást tekintették meg. A Gartai Népfőiskola munkáját a felajánlott adó egy százalékok segítették, amiből többek között a Szent Sebestyén-templom és a népfőiskola honlapját készítették el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc-tízszeres költséggel jár a szennyvízszállítás

Csornán a szolgáltatás fenntartása érdekében továbbra is szippantókocsikkal kell „rásegíteni" a vákuumos csatornarendszerre, hogy a szennyvíz a tisztítóba kerüljön. Korábban megírtuk,hogy a csapadékos időjárás következtében az átlagos napi mennyiségnek közel háromszorosa gyűlt össze a rendszerben, amely ennyi szennyvízzel képtelen megbirkózni. Tovább olvasom