Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Színdarabbal ünnepelt évforduló

Kapuvár - Hétfőn ünnepelte megalakulásának tizenötödik évfordulóját a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola. Az intézmény tanulói színdarabbal készültek a jubileum tiszteletére.
A Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola falai közt kezdődött hétfőn az intézmény tizenötödik évfordulójára rendezett ünnepség. A meghívott vendégek megtekinthették a „Kedves pillanatok iskolánk életéből" című kiállítást, majd a diákokkal közösen a Rábaközi Művelődési Központba vonultak, ahol a tanulók „Teréz anya – Jézus illata" címmel adták elő a jubileumra készített színdarabjukat. A darab előtt Fodor Gyuláné igazgató emlékezett az eltelt tizenöt évre, valamint méltatta az intézmény névadója, Páli Szent Vince munkásságát.

Fodor Gyuláné szerint a névadó a XVII. századi Franciaország egyik legnagyszerűbb egyénisége volt, aki a lazarista rendet és az Irgalmas Nővérek Rendjét is alapította. Az igazgatónő szerint Páli Szent Vince szavaiból erőt meríthetnek a következő tizenöt év munkájához is, miszerint „soha nem gondoltam, hogy nagy dolgokat viszek végbe, hanem egyszerűen tettem, amit tennem kellett".

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tüzelővásárlás (is) pénztárcafüggő

Rábaköz - Ma már a tüzelővásárlást is a pénztárca határozza meg. Szezon elején nagyobb a kereslet,… Tovább olvasom