Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

˝Szerettem a csendes, esti sétákat˝

Csorna - ˝Tetszik nekem, hogy az utcán szembejövők mind ismerősök˝ – vallja lakóhelyéről dr. Baráth Csaba. A nyugdíjas ügyvéd kritikát is megfogalmazott: a széthúzás ˝nem jön be neki˝.

Dr. Baráth Csaba ügyvéd negyvenegy éve él Csornán. Gyerekkorát Budapesten, majd Pápán töltötte, a szegedi egyetem elvégzése után került a Rábaközbe. Az elmúlt négy évtizedben számos tapasztalatot szerzett a várossal kapcsolatban. A címben feltett kérdésre megjegyezte: tetszenek neki az újabb és újabb tervek, nem tetszik viszont, hogy a megvalósításukról túl hamar mondanak le.

– Alapjában véve a kisvárosi lét szimpatikus számomra. Ha nem így lenne, már régen elköltöztem volna Csornáról – fogalmazott elöljáróban. – Tetszik nekem, hogy az utcán szembejövők mind ismerősök, csak kezelni kell a helyzeteket és megtalálni mindenkivel a megfelelő hangot. Kedveltem régebben a csendes esti sétákat, nem szeretem azonban a hatalmas forgalmat. Szeretem a termálvíz jótékony hatását, nem tetszik azonban a fürdő körül kialakult bizonytalan helyzet. Nagyon örülök a gimnázium és a volt községháza felújításának, a Széchenyi-iskola várható átépítésének. Jó lenne, ha a többi középületünk is hasonló sorsra jutna, azaz kerülne pénz a rendbetételükre. Csorna méreteihez képest szolgáltatásokkal, vásárlási lehetőségekkel jól ellátott. Ami nagyon hiányzik a mi korosztályunknak, az a Korona vendéglő és szálló, benne a méltán híres, csornai cigányzenészekkel.

Dr. Baráth Csaba örül, hogy a város egyre több épületét újítják fel.
Dr. Baráth Csaba örül, hogy a város egyre több épületét újítják fel.

Dr. Baráth Csaba hozzátette: tetszik neki, ahogy egy-egy jó ügyért összefognak a helybeliek. Szimpatikus számára, ahogy a múlt eszmei, tárgyi értékeit – a múzeumban, a néptánciskolában, az iskolákban – őrzik a városban. Nem tudja elfogadni azonban a széthúzást.

– Sosem szerettem azt a hozzáállást, ha valamivel csak azért nem értenek egyet, mert a vitapartner más nézeteket vall. Csornán nagyon nem tetszik, ha az egyik oldal valamire azt mondja, hogy fekete, a másik rögtön rávágja a fehéret. Koromnál fogva én már tudom, hol a helyem, mennyit érek. Tetszik, ha hülyéskednek velem, de nagyon bosszant és sajnos előfordul, ha hülyének néznek – fogalmazta meg gondolatait városáról Dr. Baráth Csaba.

Olvasóink írták

  • 1. jobbik68 2009. július 24. 17:59
    „hmm”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a Balaton környékén

A mórichidai általános iskola diákjai iskolai táborban vettek részt Badacsonytördemicen. Tovább olvasom