Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Szélmalomharc a szeméthegyekkel

Csorna - Újratermelődnek a hulladékkupacok az illegális lerakóknál Csorna belterületén. Most a Vilmos parki garázsok szomszédságában szórtak ki egy újabb nagy kupac szemetet.
Szélmalomharcot folytat a csornai önkormányzat az illegális szemétlerakók ellen. Egy-egy területet hiába takaríttat ki a város, helyén újratermelődik a hulladék. Mint például a Vilmos parki garázssoron is. Ott idén már háromszor tettek rendet az önkormányzat közmunkásai. Most kezdhetik újra.

A Vilmos parki garázssoron idén már háromszor tettek rendet. Konkoly Béla közterület-felügyelő most újabb hulladékkupacot talált.
A Vilmos parki garázssoron idén már háromszor tettek rendet. Konkoly Béla közterület-felügyelő most újabb hulladékkupacot talált.

Konkoly Béla közterület-felügyelő a helyszínen a Kisalföldnek elmondta: a hulladék között talált bizonyítékok alapján indítanak eljárást, tesznek szabálysértési feljelentést a kormányrendelet alapján. Eredményes bizonyítás után a szemetelő 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Borítékokat, számlákat, különböző hivatalos papírokat gyakran fedeznek fel a szemétkupacokban. A garázssoron pénteken talált hulladék vélhetően lomtalanításból származik, de volt közte háztartási szemét is. Konkoly Béla hozzátette: tapasztalatuk, hogy a helybeliek nem működnek együtt a szemetelők elleni „harcban". Mint mondta, nagyon ritkán kapnak bejelentést és szemtanúkat is nagyon nehéz találni egy-egy konkrét esettel kapcsolatban.

Berzlánovichné Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal beruházási és városfejlesztési osztályának vezetője a Kisalföldet úgy tájékoztatta, hogy ebben az évben ismeretlen tettes ellen többször indítottak eljárást. Az ügyeket azonban bizonyítás hiányában valamennyi esetben megszüntették.

Olvasóink írták

 • 7. matriné 2008. szeptember 18. 19:18
  „A szemétszállító cégeknek a bevétel a fontos nem a szemét elszállítása! Lényeg, hogy az lakosság háta mögött kialkudtak a díjazást az önkormányzatokkal és a lakosság meg fizet! Ha nem akkor jöhetnek a csicskások és behajtják, azt a díjazást amiért meg sem dolgoztak! Csupán alkottak egy törvényerejű rendeletet amibe minden belefér, csak a szemét elszállítása nem!”
 • 6. tollas 2008. szeptember 11. 09:00
  „A szemét elleni harcban, mi lenne ha a megelőzésre lenne helyezve
  a hangsúly.
  A lomtalanításnak folyamatosnak kellene lenni !!!!
  Minden háznál,telephelyen össze kellene "gyüjteni" a lomot és
  megrendelésre ingyen elszálítani.
  Csak mindenki vegye a fáradtságot,- mikor már odabent nagy a
  kupac, megrendelje a LOMTALANÍTÓ autót.
  A városaink,falvaink környezete minden bizonnyal tisztább lenne.
  A tisztaság megérdemelné ezt a plusz költséget!”
 • 5. Laciko 2008. szeptember 10. 16:31
  „Ne moderälj vaze.Ez van.”
 • 4. Putyilov 2008. szeptember 10. 11:13
  „Miért nem dolgoznak a közterületfelügyelők éjszaka is?
  Sokszázezres bírságokból hamar összejönne egy infrakamera is,amivel aztán rögzíteni lehetne a cselekményt is,így az tagadhatatlan,lehet bírságolni ezerrel. 200.000 HUF bírság alatt nem is szabadna beszélni róla.
  Majd akkor megtanulja a barma,hogy a párszáz forintos szemeteszsák mennyit is ér igazából.”
 • 3. lacikó 2008. szeptember 09. 20:59
  „Amíg van *** moderálva *** ,addig van szemét.Amíg ez a "rend"őrség van addig is.*** moderálva *** bagázs!!!A fejbe lövést én sem támogatom,sokkal olcsóbb .*** moderálva *** az ilyet!!!”
 • 2. obi 2008. szeptember 09. 15:34
  „Teljesen egyetértek Putyilovval, a "fejbelövés" kivételével. :)
  De hogy valamit tenni kell(ene) ez ügyben is, az nem vitás!
  Hát milyen kisváros ez?? A levegőnk is, meg a "köztisztaság" is olyan, mint egy harmadik világ-beli metropoliszé! Elképesztő...”
 • 1. Putyilov 2008. szeptember 09. 07:05
  „A szomorú az egészben az,hogy ezek a kupacok legtöbbször 5 millió forintnál drágább autókból kerülnek ki.
  Nemhogy otthon kukorékolna a szemétdombján a nagymenő.
  Egyébként a Cserépgyár felől a 86-ossal párhuzamosan a vasút felé vezető szervizút mellett sem különb a helyzet. Egyszer még felüti Csornán a fejét a kolera. A Mofém parkolót is rendszeresen látogatják.
  Fejbe kellene lőni az ilyen senkiházi férgeket.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magukénak érzik a megszűnt alapítvány céljait is

Kapuvár – A Kék Forrás a Gyermekekért Alapítvány megszűnte után egy másik civil szervezet, a… Tovább olvasom