Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Száz laptopot kaptak a szili iskolások

Száz laptopot kapott pályázati támogatással a szili általános iskola. A fejlesztés elősegíti a tanórákon a folyamatos ellenőrzést. 12,1 millió forintba került a fejlesztés.

Pályázaton nyert laptopokkal bővült a szili általános iskola informatikai rendszere. Kilencvenöt tanulói, illetve öt tanári számítógépet kapott az intézmény. 11,5 millió forintos támogatást kaptak a beruházáshoz, amit az önkormányzat 657 ezer forinttal egészített ki.

Náray Lajosné, az iskola igazgatója elmondta: a tanulói laptopprogram keretében sikerült fejleszteniük, mely a pedagógiai, módszertani reformot támogatja. A kezdeményezés céljai között van a munkaerőpiachoz való alkalmazkodás, az egész életen át történő tanulás elősegítése, a képességek fejlesztése. Nagy hangsúlyt kapnak az egyéni és csoportos tanulási folyamatok.

A szili gyerekek már ismerkednek a laptopok tanórai használatával.
A szili gyerekek már ismerkednek a laptopok tanórai használatával.

– A digitális tartalmak hozzájárulnak az elektronikus teljesítményméréshez és -értékeléshez. A kollégák az új eszközökkel ezt havonta végzik majd el – tájékoztatott az igazgató. – Eleinte a tanórák harminc százalékában használják a laptopokat, év végére ez az arány eléri a harmincöt százalékot. A tanulók nem vihetik haza a készülékeket, órák előtt kapják kézhez.

A pedagógusok így a tanórákon követhetik, mit is csinálnak a diákok, folyamatos az ellenőrzés. A számítógépen dolgozatot is írhatnak a gyerekek. Matematika-, irodalom-, nyelvtan-, szövegértésórákon hasznosítják a technika előnyeit. Náray Lajosné hozzátette: a tanárok leleményességén múlik, hogy mely tantárgyak oktatásához veszik még igénybe a fejlesztést.

Olvasóink írták

 • 4. kazee 2011. január 05. 20:01
  „Hát ezen besz@rok komolyan mondom. Általános iskolában? Most komolyan! Tényleg itt tartunk? Adják oda a tanároknak a pénzt, ha már ilyen sok van nekik.”
 • 3. sivatag66 2011. január 04. 21:55
  „2.
  hehehehehehe”
 • 2. janika 2011. január 03. 12:17
  „Lehet, hogy ezek is "kakaó biztosak"?”
 • 1. sorok_közt 2010. december 31. 18:20
  „Nem estek kicsit át a ló tulsó oldalára? Nem úr, aki nem pazal.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bágyogszovát díszpolgára címet kapott Görcs Tivadar

Nyugdíjas pedagógus, helytörténész kapta meg idén a Bágyogszovát díszpolgára kitüntetést. Görcs… Tovább olvasom