Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopronnémeti: együttműködőbb testületet szeretne a polgármester

Együttműködőbb, s a helyi érdekeket jobban szem előtt tartó testületi munkát vár erre az évre a sopronnémeti polgármester. Bognár Sándor és környékbeli kollégái mikrotérség kialakításán fáradoznak.

– Az ötödik ciklust kezdtem meg, ám úgy érzem, az eddigi legnehezebb négy év következik a sopronnémeti községházán – jelentette ki lapunknak Bognár Sándor polgármester. Hangsúlyozta: az októberben megválasztott testülettől konstruktívabb, Sopronnémeti érdekeit jobban szem előtt tartó munkát vár a következő években.

– Erre napjainkra több esélyt látok, hiszen a képviselő-testület összetétele a minap változott, ami immár garancia a hatékonyabb munkára – tette hozzá a település vezetője. Utóbbira nagy szükség is lesz Sopronnémetiben, hiszen a választási ciklus elején megfogalmazott célok között egy mikrotérségi együttműködés kialakítása is szerepel.

Tavasszal láthatják eredményét a tavalyi településközponti felújításoknak. Bognár Sándor polgármester szerint a tervezett mikrotérségi együttműködés közös pályázatok benyújtását is eredményezheti, a t
Tavasszal láthatják eredményét a tavalyi településközponti felújításoknak. Bognár Sándor polgármester szerint a tervezett mikrotérségi együttműködés közös pályázatok benyújtását is eredményezheti, a települések önállóságának megtartása mellett.


– A környékbeli községekkel együtt szorosabb együttműködést szorgalmaznak. Terveinkben az oktatási és szociális feladatok összehangolásán kívül más területek is szóba jöhetnek – mondta Bognár Sándor. Ez akár közös pályázatok benyújtását is eredményezheti, a települések önállóságának megtartása mellett.

– Úgy vélem, a mikrotérség egy önálló pályázatfigyelő és szervező munkatárs foglalkoztatását is felvállalhatja, aki ismervén a községek elképzeléseit, célzott pályázatok megírásával és a feladatok összehangolásával segíthetné a vezetők munkáját – jelentette ki. A polgármester egy évek óta dédelgetett tervet is megosztott a Kisalfölddel, miszerint a megalakuló mikrotérség közös gépbeszerzéssel támogathatná a helyi önkormányzatok bel- és külterületi munkáját. A célok megvalósításában nagy reményeket fűz az Új Széchenyi Tervhez is.
Idei elképzeléseikről szólva Bognár Sándor elmondta, a járdafelújításokat és a vízelvezető árkok rendbetételét – pályázati forrásokból – folytatnák a településen, ezenkívül Sopronnémeti további szépítése van még napirenden 2011-ben.

– A tavalyi településközponti felújítások az idén „érhetnek be", ám emellé további parkosításokat is tervezünk – mondta a polgármester. Bognár Sándor elképzelései között új autóbusz-megálló kialakítása és több turisztikai fejlesztés is szerepel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagyobb falvak megtartják az önálló jegyzőségüket

A Rábaközben a nagyobb községek fenntartják önálló jegyzőségüket, a kisebbek körjegyzőségbe… Tovább olvasom