Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Sokéves gond oldódik meg

Csorna - „Túl vasas az ivóvíz" – panaszolják a csornaiak. Hamarosan megoldódik a problémájuk. A Pannon-Víz téliesíti csornai vastalanítóját. A beruházás közel negyvenmillió forintba kerül.

Közel 40 millió forintos beruházással téliesítik a vastalanítót a Pannon-Víz zrt. csornai vízműtelepén. A beruházásra azért volt szükség, mert a víz vas-, mangántalanítását végző szűrőtartályok szabadtéri elrendezéssel épültek. Fagyvédelmük így nem volt biztosított. Emiatt téli időszakban a vastalanítás szünetelt.

Déri István, a csornai üzemmérnökség vezetője a Kisalföldnek elmondta: a víz minősége ez idő alatt is kielégítette a határértékként előírtakat, ám elmaradt az év többi időszakában megszokottól. Különösen igaz volt ez nagyobb vízvételezés vagy csőtörés esetén, amikor a vezetékben lévő víz „felkeveredett".

Déri István: A vastalanító berendezést télen le kellett állítanunk.
Déri István: A vastalanító berendezést télen le kellett állítanunk.

– A végleges szűrőház megépítése sok éve váratott magára, a feladat a város vezetése előtt is ismert volt – tájékoztatott Déri István. – Megépítését azonban a város költségvetése nem tette lehetővé.

A Pannon-Víz zrt. a múlt évben hozott döntést arról, hogy elvégzi a szükséges beruházást.

A kivitelezési munkák el is kezdődtek, végleges befejezés az első félévben várható. Bár még tart a kivitelezés, de tekintve, hogy a fagyveszélyek elmúltak, a vastalanítók újrafertőtlenítése megtörtént, azok a sikeres vízmintaeredmény ismeretében újra indulnak.

Fedél alá kerül: Közel 40 millió forintos beruházással téliesítik a vastalanítót. Az épület a beruházás után egész évben üzemelhet.
Fedél alá kerül: Közel 40 millió forintos beruházással téliesítik a vastalanítót. Az épület a beruházás után egész évben üzemelhet.

A szakember hozzátette: a csőhálózat átfogó mosatását a belvízi helyzet javulását követően, tavasszal tervezik. „Köszönetet szeretnék mondani a fogyasztók megértéséért, türelméért. Remélem, hogy a folyamatban lévő beruházás megvalósulása hosszú távon szolgálja a csornaiak teljes megelégedését" – jegyezte meg.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2009. március 21. 08:41
    „Egyértelmű volt, hogy ezt a beruházást díjemeléssel torolja meg a vízmű....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néptáncos sikerek és pályázatok

Kapuvár–Rábaköz - Az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kapuvár tanulói a minap részt vettek… Tovább olvasom