Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Sikeres felnőttképzés Beleden

Több mint 23 millió forintos támogatásból folytatódik a felnőttképzés Beleden. A program már a második a dél-rábaközi kisvárosban, ahol az elsőben közel hatvan, a jelenlegi projektben húsz ember munkaerő-piaci elhelyezkedését könnyítik meg.

– A 2006-os, sikeres felnőttképzési pályázatunk után újabb, 23,4 milliós, vissza nem térítendő támogatást nyertünk a felnőttképzési kapacitás bővítésére – mondta el Mórocz Ildikó projektmenedzser. A projekt idén augusztus elsejétől 2012. március 31-ig tart, a szervezési munkák után a résztvevők 2011 januárjától tanulhatnak a projektet megvalósító Mikrotérségi Általános Művelődési Központban (MÁMK). A felnőttképzésben elsősorban hátrányos helyzetűek vehetnek részt, ezenkívül többek között gyesen, gyeden lévő kismamák, ötven év felettiek és tartósan munkát keresők. Kétszer kilencven órában, térítésmentesen háztartásvezetői, német nyelvi és parkgondozói képzéseket támogatnak. Ezeken kívül szolgáltatótevékenységet is végeznek. A pályázat tartalmazza még az intézményi akkreditációt, mely minőségi elismerést jelent a központnak. A képzésekre húsz résztvevőt várnak a Kapuvár–beledi kistérségből.

Beledi felnőttképzés – napjainkra már több száz résztvevővel.
Beledi felnőttképzés – napjainkra már több száz résztvevővel.

– A 2006-ban indult első programunkban hoztuk létre a felnőttképzési centrumot Beleden, ahol a kétéves projekt ideje alatt közel hatvan ember vett részt sikeresen a képzéseinken – mondta Mórocz Ildikó. Az előző pályázat zárása óta a felnőttképzési centrumban több mint 150 embernek szakmai, nyelvi és egyéb továbbképzéseket tartottak, melynek továbbéléseként indították a jelenlegi projektet is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre megoldódhat a szennyvíziszap kezelése Kapuváron

Alig félórás ülésen döntöttek a kapuvári képviselők több közbeszerzési eljárás indításáról, valamint meghallgatták a Pannon-Víz beszámolóját. Tovább olvasom