Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Saját kutyája támadt rá egy 81 éves nyugdíjas férfira Kisbaboton

A falugondnok, Kiss Gabriella lélekjelenlétének köszönhető, hogy egyáltalán túlélte az esetet az idős férfi. A nyugdíjas súlyos állapotban fekszik a győri kórházban.
Kiss Gabriella rendszeresen látogatta azt a 81 éves kisbaboti nyugdíjast, akivel saját kutyája fordult szembe. Legutóbb a gyógyszereit vitte épp a bácsinak, aki szívélyesen betessékelte udvarára Gabriellát. Közben egy, a földről felkapott bottal fegyelemre intette keverék kutyáját. A következő pillanatok viszont végeláthatatlannak tűnnek az eset szemtanújának, és valószínű az elszenvedőjének is. A négylábú ugyanis rámart gazdája csuklójára.

– Próbálta a bottal fegyelmezni, de a földre teperte, majd vonszolni, marcangolni kezdte a nyugdíjast. Vérszemet kapott – kezdte a félórás küzdelemről Gabriella. Kereste a lehetőséget, eszközöket, amivel segíthet a bajbajutotton, de semmi nem volt a keze ügyében. Segítségért kiáltott. Később az odaérkezők is lemerevedtek a látványtól. Ekkor már minden vérben úszott. – Néha szünetet tartott a kutya, próbált a bácsi felállni. Kértem, hogy védve magát, tartsa maga elé a széket. Súlyos sérüléseket szenvedett, a sok vérveszteségtől teljesen legyengült.
 
Az idős férfival Gabriellának jó a kapcsolata, kedves emberként jellemzi, s hamarosan meglátogatja.
A megmentő, Kiss Gabriella falugondnok és az udvar, ami csütörtökön egy véres kutyatámadás helyszíne volt.

– Hiába a figyelemelterelés, a kutya ügyet sem vetett Gabriellára. Csak az áldozatára koncentrált. Amint a menedéket jelentő házhoz közelebb került volna, az eb azonnal visszarántotta és tovább tépte a tehetetlen nyugdíjast. – Berohantam a házba, de hirtelen nem találtam használható eszközt, végül a bácsi nadrágjából kirántottam az övet, és azzal próbáltam a kutyát a nyakánál visszatartani – emlékezett vissza, majd arra a mondatra is, ami valószínű hosszú időre belévésődött: – Kérlek, öld meg, különben ő öl meg engem – kiáltott fel utolsó erejét összeszedve az idős ember. Súlyos sérüléseket szenvedett, a sok vérveszteségtől teljesen legyengült.

– Magam sem tudom már, hogyan, de tekertem egyet az övön, sikerült lefejteni róla a kutyát – beszélt a szerencsés mozdulatról, ami következtében a házba dobta az ebet. – Bezártam. Pár percen múlt, hogy ne legyen végzetes kimenetele az esetnek. A székre ültettük a bácsit, de rohamosan romlott az állapota. Próbáltuk szorítókötéssel ellátni – tette hozzá, közben már úton volt a mentő. Majd egy órába telt, míg szállítható állapotba hozták. Gabriella lélekjelenlétének, higgadtságának köszönhető, hogy végül megmenekült az idős férfi.

– Fel voltam készülve rá, hogy engem is megtámad, de tudtam, nem hagyhatom magára. – Gabriellát fűtötte a tenni akarás és az adrenalin, így az eset után jó pár óra eltelt, mire felfogta, mi is történt. Állatbarát lévén sokkolták a történtek, elmondása szerint neki korábban soha nem volt gondja az állattal, bár az utcabeliek, mint hallotta, panaszkodtak rá, hogy mostanában agresszívebb. – Eszméletlen erő volt benne. Közepes testű keverék kutya, nagy nyakkal és harci jellemmel. A gyepmesteri telepre szállították. Tudomása szerint két hétig megfigyelik, s valószínű elaltatják. Az idős férfival Gabriellának jó a kapcsolata, kedves emberként jellemzi, s hamarosan meglátogatja.

A Kisalföld értesülései szerint a baleseti osztály szubintenzív részlegén kezelik a férfit. Érthető módon megviselte az eset, nem nyilatkozott lapunknak. Túl van a műtéten, az állapota súlyos, de kielégítő, további kórházi kezelésre szorul.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újat kell építeni a vicai kultúrház helyett

Újat kell építeni a vicai kultúrház helyett
Nincs olyan közösségi tér a faluban, ahol összegyűlhetnének az emberek. Tovább olvasom