Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Rendőrségi fotó 30 ezerért - drága mulatság a tilosban parkolás

Csornán is létezik ma már a harmincezer forintos ˝parkolójegy˝. Mindössze egy fénykép kell hozzá, melyen a tilosban álló jármű látható. A fotót a rendőrök készítik.

Az objektív felelősség szellemében sokba kerül ma már a tilosban parkolás is. Ha az autós rosszkor van rossz helyen, könnyen kaphat 30 ezer forintos csekket. A csornai rendőrök új PDA-készülékükkel rendszeresen fényképezik a tilosban megállókat. Az elkészült fotót a berendezés azonnal a regionálisan illetékes Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra küldi. Az eljárást azután Szombathelyen folytatja le a hatóság.

A polgármesteri hivatal északi oldalán gyakran állnak meg tilosban az autósok. Felvételünkön Simon Norbert zászlós készíti a ˝harmincezres˝ fotót.
A polgármesteri hivatal északi oldalán gyakran állnak meg tilosban az autósok. Felvételünkön Simon Norbert zászlós készíti a ˝harmincezres˝ fotót.

– Csorna belterületén sok gondot okoznak a tilosban álló járművek – mondta portálunknak Böröcz Péter őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője. – Igyekszünk elejét venni a szabálysértéseknek. Emiatt is felhívom a városban közlekedők figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat. Saját érdekük is ezt kívánja, ugyanis egy megállni tilos táblánál készült felvétel 30 ezer forintba kerül.

Böröcz őrnagy hozzátette: a belvárosban gyakran látni tilosban álló autókat a Szent István téren a polgármesteri hivatal északi oldalán, a Széchenyi-iskola előtti szakaszon, a Shell-benzinkút melletti szervizút mentén, a Templom utcában és a Széchenyi téren. 

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. orkkiller 2010. március 21. 13:26
  „a teljesség kedvéért balra a kocsitól van a bölcsőde az udvar tele szokott lenni van aki csak 5 percre áll meg míg be megy a gyerekért mivel nincs parkolási lehetőség erre kitalálhatnának valamit már
  amikor mennek az anyukák a picikért egy fél órás időtartammal ne büntessenek”
 • 40. Goldman 2010. március 05. 09:25
  „Szerencsétlen újságíró azért a megállni tilos táblát is belefényképezhette volna.”
 • 39. janika 2010. március 02. 06:58
  „Ja a szélvédő mögött meg ott van az engedély.”
 • 38. Baradlay 2010. március 01. 10:14
  „Igy tanul a tudatlan!:)))))) Autoja van,esze nincs!!!!!”
 • 37. pancser 2010. február 28. 07:41
  „Javaslom az eljárást a mosonmagyaróvári rendőröknek is. Szép bevételt hozna az államkincstárnak! A tábla azért van, hogy betartsák.”
 • 36. Mankapunka 2010. február 28. 01:46
  „PRTG

  Miért,nem tudnád kikerülni a füvön????Olyan nehéz lenne. Úgyis azt csinálnak amit akarnak.

  Én csak a pályán azt szeretem,mikor a leállósávon visszatolatnak a benzinkútig”
 • 35. drakon44 2010. február 26. 18:12
  „Ja, mondjuk Ny. Európában a szolgálunk és védünk sem újdonság, csak nálunk nem működik. /csak szlogen szintjén/”
 • 34. fortuna54 2010. február 26. 13:14
  „Viselkedjünk normálissan,akkor nincs büntetés.Ny.európában ez már nem ujság.”
 • 33. Jerry 2010. február 26. 11:27
  „sopronilakos55 "A jövőben ugyanis a beszedett bírságokat kívánják a zsaruk fizetésére fordítani, vagyis a rendőröknek ki kell termelniük a fizetésüket, méghozzá az emberek megbírságolásából" Ez teljesen elfogadatlan érvelés, ugyanis a rendőrség nem termelő cég.A bírságok összege állami bevétek, ugyan oda megy be,ahova az adók,viszont nem lehet érdekelté tenni a rendőrt a bírságolásba, mert az ugye akkor államilag elrendelt korrupció. A rendőrség nagy hibája mindig is a statisztikai szemlélet volt, az volt a jó rendőr,aki sokat bírságolt, és nem az aki a lakossággal kapcsolatot tartott, rendet tett a területén,mert az ugye nem hozott pénzt az állam konyhájára.Ennek lett eredménye, hogy a rendőrben a bűntető szervet és a nem a Szolgálunk és védünk szlogen végrehajtóját látja. A megelőzés nem a büntetéssel kezdődik.Aztán meg az irodában dolgozó, nem büntető rendőr hogy keresi meg a pénzét? A rendőri feladatoknak csak kis része a parkolás rendje,a gyorshajtások bemérése stb. A lakosság csak ezeket látja, a baj az, hogy fent is.Persze mit lehet várni egy olyan kormánytól,melynek fontosabb a történelmi tények tagadásának törvénye, a saját féléves bérük, mint azoknak a megfizetése, akiket törvény kötelez a mindenkori kormány kiszolgálására, a hétvégi,ünnepnapi munkára, túlórákra.,de nem lehet sztrájkolnia, politikai véleményt nem mondhat, pártnak tagja nem lehet.Szolgáljon, védjen, éhbérből élhet.Nem lenne egyszerűbb, humánusabb leírni, hogy nincs pénz a rendőrök bérére, és ezért gyűjtést rendezünk, mint hogy ezért birságoljanak? Na mert abban nem vagyok biztos, hogy a birságból befolyt pénzből jut is út szélén fagyoskodó végrehajtó rendőröknek is a tábornokok után.”
 • 32. sopronilakos55 2010. február 26. 10:44
  „A másik cikknék szóba hozták, Kisalföld igazán utánajárhatna már, hogy is van ez:
  Bírságolnak, hogy legyen fizetésük

  Úgy tudjuk, hogy a Magyar Államkincstár idén még nem utalta a fizetésekre szánt összeget a rendőrségnek. A jövőben ugyanis a beszedett bírságokat kívánják a zsaruk fizetésére fordítani, vagyis a rendőröknek ki kell termelniük a fizetésüket, méghozzá az emberek megbírságolásából. Ezt az értesülésünket támasztja alá az is, hogy az ORFK a nagy pénzszűkében megközelítőleg 400 trafipaxot készül beszerezni. És máris körbeértünk. Az embereket ugyanis továbbra sem fogja érdekelni, hogy az a rendőr, aki csillagászati összegű bírságot szab ki egy kis szabálytalanságért, mennyiért dolgozik.

  http://tmrsz.hu/sajto/842-negyvenezer-rendor-bererol-nincs-megallapodas.html”
 • 31. sopronilakos55 2010. február 26. 09:15
  „Igen, bárhol megállhat a trafis autó. / a forgalom akadályoztatása nélkül/
  De azon a fotón elfoglalja az egész gyalogos járdát.
  Gondolom a gyalogosok átugorják neki futásból.

  Egyébként várom az olyan törvény módosításokat hogy a rendőr büntetlenül megerőszakolhatja lányainkat, félholtra verheti megbilincselt embereket, zsarolhat vállalkozókat, pénzt be hajthat stb stb. Csak hogy törvényes legyen minden....”
 • 30. Jerry 2010. február 26. 08:37
  „A cikkhez mellékelt fotó elég szerencsétlen lett.Ebből ugyanis nem derül ki, hogy a jelzett autó miért áll tilosban.Az nem elég indok, hogy a rendőr azt mondja,annak a képen is látszani kell.Tényleg sok a városban a tilosban parkoló jármű.viszont nem lenne igazságosabb a bírságolás szorgalmazása helyett a forgalom szervezése, pl szabályos parkoló helyek kialakítása, felfestése? Előbb a szabályokat kell megalkotni, azután bírságolni a megszegőket.Ilyen megoldás lenne pl a Szent István téren körforgalom kialakítása.A zavar most amiatt van, hogy a lakosságnak körbe kell menni a téren , míg a városháza mögött lévő parkolóból két irányba is kihajthatnak a képviselő "urak"Amennyiben ezt megszüntetnék,és a parkolóból csak a Templom utca felé lehetne kimenni, a képen látható kocsi már nem is parkolna tilosban,a tér nyerne vagy 10 parkoló helyet,és rugalmasabb lenne a forgalom is.Persze ehhez az kell, hogy t.vezetés végre tegyen valamit a városért, legalább annyit, hogy ne menjen, mehessen szembe a lakosságnak előírt forgalommal.”
 • 29. PrtG4 2010. február 26. 07:52
  „Mankapunkának

  A kép alappján véleményem szerint túlzottan akadályozza a sebességmérő sünmobil a forgalmat. Vagy mi a túlzott? Magyarázhatod azt is a szinonimaszótárral. A jogszabálymódosítás előtt is láttam szabálytalanúl záróvonalon álló sebességmérő sünmobilt akkor még ők nem ismerték a kreszt vagy már tudták, hogy módosítva lesz de még nem szabad. Erről ennyit.
  Forgalommal szemben, járdán parkolva mérnek gyakran sebességet a rendőrök. A KRESZ módosítása óta ez szabályos, ha a járdán el lehet férni az autó mellett, vagyis nem akadályozta túlzottan sem a gyalogos, sem az autós forgalmat. Mostantól tehát ennyi elég ahhoz, hogy egy rendőrautó szabályosan parkoljon. Tábla vagy útjelzés nem számít.”
 • 28. Mankapunka 2010. február 25. 22:38
  „tejfelesszájú és PRtg4

  Ajánlom figyelmetekbe az új KRESZ módosítást.......

  Nagyon is szabályosan csinálják jan.1-től. Látom nem igazán van a zsebben jogsi!!!!!”
 • 27. Mankapunka 2010. február 25. 22:34
  „miro
  Ameddig itt Győrben a kerékpársávon áll a rendőrautó,akkor ne is szóljon nekem se,hogy szemben megyek valahol is.”
 • 26. egycsornai 2010. február 25. 20:29
  „félreértés ne essék nem védek senkit, de tény rengeteg a szabálytalanul parkoló autó. más tészta hogy a büntetés összegét sokallom. de ugye erről nem kisvárosunk rendőrei tehetnek. mellesleg a rendőrök gyakran igyekeznek kerülni a büntetéseket, szóban figyelmeztetnek. legalábbis személyes tapasztalataim ezt mutatják. (kapuváron nem mentek ilyen egyszerűen a dolgok) szóval kinek van igaza? mindenképp elgondolkodtató mindkét oldal véleménye.....”
 • 25. taryt 2010. február 25. 19:07
  „KRESZ75 ezt magyarázd el, mert én is kaptam csekket, hátha vissza tudom perelni tőlük.”
 • 24. drakon44 2010. február 25. 18:47
  „kresz75, akkor ezt Simon zászlós nem tudja???”
 • 23. tiszike 2010. február 25. 18:45
  „Dörgés nem raknak cetlit a szélvédőre... Derült égből villámcsapásként jön a "szerelmes levél"...”
 • 22. kresz75 2010. február 25. 17:39
  „A kocsi szabályosan áll a KRESZ módosítás ota.”
41 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemeltető a tekepályán

Csorna - Új bérlője van a Toldi utcai tekepályának. Erről legutóbbi ülésén döntött a város… Tovább olvasom