Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Renault vízszállító hatvanmillióból

Közel hatvanmillió forintba került az a Renault Kerax típusú vízszállító gépjármű, amit ünnepélyes keretek között pénteken adott át Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a csornai tűzoltóságon.
A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság pénteki ünnepségén Rácz Imre alezredes, parancsnok tekintette át a helyi tűzoltóság történetét. Beszélt arról, hogy működési területük 44 településre terjed ki, megközelítőleg 50 ezer rábaközi ember megelőző és mentő tűzvédelmét szolgálják. Rácz alezredes a technikai ellátottság terén mérföldkőnek nevezte az idei évet, hisz három meghatározó készenléti jármű cseréjét tudták végrehajtani. Közülük a legjelentősebb a Renault Kerax típusú vízszállító, amellyel egy tizenhét éves Liazt váltottak és melynek a bekerülési értéke közel 60 millió forint.

Ehhez pályázati úton 20 százalék önrésszel, a működési terület önkormányzatainak összefogásával jutottak hozzá. Ezen ünnepség keretében helyezték készenlétbe a új Fiat Ducato gyorsbeavatkozót, amelyet egy közbeszerzési eljárás során még a tavalyi költségvetés terhére vásároltak 4,8 millió forintért. Szintén ebben az évben cserélték le a harminckét éves, magasból mentő járművet egy feleidős, kifogástalan esztétikai és műszaki állapotú gépjárművel. Rácz Imre elmondta: tervezik egy új gépjárműfecskendő pályázat útján történő beszerzését, amivel a tartalék tizenhét éves Karosát szeretnék kiváltani.

Papp József polgármester egyebek mellett kifejtette: kevés tűzoltóság életében történik meg, hogy fél éven belül három nagy értékű eszköz birtokbavételére kerülhet sor. Úgy vélte, így a közös biztonság terén nagyot léptek előre.

Ujhelyi István államtitkár adta át az új jármű kulcsait Mészáros Tibor zászlósnak, különleges szerkezelőnek. Az államtitkár beszédében utalt rá: szükség volt a települések szerepvállalására az önrész biztosítása érdekében. Hozzátette, a kistérségi összefogás mit sem ér kormányzati, össztársadalmi támogatás nélkül.

Tatár Attila altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hozzászólásában jelezte: az eszközök mellett fontos az egyéni védőeszközök beszerzése. Szóba hozta, hogy az elmúlt időszakban a tűzesetek mellett jelentősen emelkedett a műszaki mentések száma is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis újraindul a kapuvári polgármester

Biró Péter, Kapuvár polgármestere úgy véli, a helyi politika érdekcsoportok áldozatául esett. Tovább olvasom