Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Razzia Csornán

Rendőrök, határőrök és vámosok lepték el szerda reggel Csornán a hetipiacnak helyet adó Széchenyi teret.
Az árusok láthatóan meglepődtek a „bevonuló csoportok" láttán, s kissé furcsán néztek a kora reggeli vásárlókra is. Később, úgy kilenc óra tájban gyarapodott a vevők és a nézegetők száma. A rendőrök lezárták a térről kivezető utakat, aztán pedig megkezdődött az ellenőrzés.

„ Nem elég, hogy nincs vevő, még ők is minket zaklatnak" – reagált az egyik kereskedő, a távozó ellenőröknek szánva a megjegyzését, noha minden papírját rendben találták.

Magyar, román és ukrán árusok kínálták a portékájukat és szinte egybehangzóan a gyér érdeklődés miatt panaszkodtak.
Az ellenőrzés befejeztével Széles László alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, az akció parancsnoka összegezte a Kisalföldnek a piacon szerzett tapasztalatokat.
– Az összes piaci árust ellenőrizték a kollégák, különös tekintettel az árusítás jogszerűségére és szakszerűségére – mondta Széles alezredes.

– Az engedély mindenkinél rendben volt, néhány szabálytalanság azonban felszínre került. Az ellenőrök elektromos termékekre is rábukkantak, s emiatt szabálysértési eljárást kezdeményezünk az árusítóval szemben. Petárdát viszont ezúttal nem találtak. Az akciócsoport tagjai szúrópróbaszerűen három csornai vendéglátóhelyre is betértek, ahol a jövedéki termékekkel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálták. Sajnos mindhárom helyen szabálytalanságokat észleltek, amiért a vám- és pénzügyőrség indít eljárást.

Az ellenőrzést követően másfél órára lezárták a város kivezető útjait, s miként Széles Lászlótól megtudtuk, ez idő alatt tíz személyt ötvenezer forint helyszíni bírsággal sújtottak, három kiemelt szabálysértés miatt feljelentést tettek és közel ötven közlekedőt igazoltattak.
– A rendőri jelenléttel a vásárlás biztonságát kívántuk erősíteni, nehogy bárkinek is pénztárca nélkül, esetleg feltört gépkocsival kelljen hazatérnie. Emellett van olyan információnk, hogy Csornán is megjelentek a hamis bankjegyek – fűzte hozzá az osztályvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utak felújítása a legfontosabb

Barbacs polgármestere arra számít, hogy jövőre nem romlik az önkormányzat anyagi helyzete. Tovább olvasom