Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a felüljáróhoz

Budapest - A Csorna–Pápa vasútvonal menti települések önkormányzatai és civil szervezetek Molnár Csaba miniszterhez írt levélben tiltakoztak az ellen, hogy a Csornát elkerülő gyorsforgalmi út a vasutat szintben, annak átvágásával keresztezze.
A tervezett elkerülőút legutóbbi egyeztetésén a tervező és a minisztérium részéről az hangzott el, hogy a felüljáró műtárgy kétmilliárd forintnyi költsége ésszerű megtakarításnak tűnik, tekintve, hogy a vasútvonal használaton kívül van. Az érintett településeknek azonban más a véleményük.

A vasútvonalon a személyszállítás 2007 márciusában szűnt meg; a térség tömegközlekedési helyzete azóta megoldatlan. Ezt látva az önkormányzatok 2008 májusában szándéknyilatkozatokban jelezték a minisztériumnak, hogy hajlandók üzemeltetésre átvenni a vasútvonalat. A szaktárca térségi vasutak üzemeltetésére pályázat kiírását ígérte, de az a mai napig nem jelent meg. Egy kormányzati ígéret szerint szükség esetén – az utólag megépülő műtárgyon – a vasút átvezetést nyerne a gyorsforgalmi út felett. Az önkormányzatok ennek megvalósíthatóságát kétségbe vonva úgy vélik, hogy a vasút szintbeli átvágása örökre megszünteti itt a vasúti közlekedés lehetőségét.

Az önkormányzatok elvárják a minisztertől, hogy a csornai elkerülőút az eredeti terveknek megfelelően, a vasút feletti átvezetéssel épüljön meg, másrészt azt, hogy a minisztérium tegye meg a szükséges intézkedéseket a vonalon a személyszállítás visszaállítására – akár önkormányzati üzemeltetésben is.

Olvasóink írták

 • 4. Pistike 2008. december 15. 11:44
  „2. 13.István

  Hát persze, álljon meg egy 1800 tonnás vonat, mert te arra biciklizel.”
 • 3. zsiros 2008. december 13. 15:28
  „Nem kell előre aggódni.A sínek rég elkorrodálódnak amíg az elkerülőről valami konkrét dolog fog kiderülni.De jó volna,ha a mostani kerékkötők ezt a börtönből figyelhetnék.”
 • 2. 13.István 2008. december 13. 11:05
  „Ha ez így folytatódik Sorompó lesz a vonatnak , még olyan úgyse volt.”
 • 1. kackac 2008. december 12. 08:31
  „Álmodik a nyomor.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradókat köszöntöttek

Kapuvár - A véradókat kedves ünnepség keretében köszöntötték a Vöröskereszt helyi vezetői a… Tovább olvasom