Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Rábcakapin vasárnap polgármestert választanak

Úgy tűnik, eldőlt, ki lesz Rábcakapi új polgármestere. Egy jelölt van ugyanis a tisztségre és vasárnapi megválasztásához egy szavazat is elegendő.
A népszavazás mellett október 2-ra tűzték ki az időközi polgármester-választást is Rábcakapin. Mint arról korábban írtunk (Kisalföld, 2016. június 6., „A falu érdeke volt számára az első"), Rábcakapi köztiszteletben álló polgármestere, Németh Ottó tragikus hirtelenséggel hunyt el. Az időközi választásokig az alpolgármester, Győrig Zoltán vette át a munkáját. Némethné Hajzer Marietta jegyző érdeklődésünkre korábban elmondta, hogy a Rábcakapin élő százötvenegy választópolgár három százalékának, azaz ötnek az ajánlására volt szükség a jelöltséghez.

 „Lezárult a jelölés, a nyilvántartásba vétel megtörtént" – tudatta most a jegyző. Közölte, hogy egy jelölt indul a választáson és már egy választópolgár szavazata is elegendő ahhoz, hogy meg is válasszák polgármesternek.
A jelölt, dr. Lakatos Tiborné több mint harminc éve telepedett le állatorvos férjével a tóközi községben. „Van rálátásom a pozícióval járó feladatokra, 1994 és 2002 között ugyanis a férjem volt Rábcakapi polgármestere" – mondta megkeresésünkre a jelölt, aki Bősárkányban dolgozott óvónőként. Onnan ment tavaly nyugdíjba.

– Korábban is igyekeztem a közösségért tenni. Közel húsz évvel ezelőtt sikerrel pályáztunk egy helyi,
hagyományőrző egyesület létrehozására. Nagy sikere volt, de idővel szétszéledtek a tagok – mondta. Dr. Lakatos Tiborné a választási bizottság elnöke volt, de polgármester-jelöltsége miatt le kellett mondania posztjáról.
„Jó kapcsolatban voltam az előző polgármesterrel, igazi úriember volt. Sokat tett a faluért, az ő munkáját szeretném tovább folytatni. Többen megkerestek, hogy elvállalnám-e a tisztséget. Rövid gondolkodási idő után döntöttem úgy, hogy belevágok. Egy éve vagyok itthon nyugdíjasként, érzem magamban az erőt a cselekvéshez. A képviselő-testület pedig biztosított az együttműködéséről. Először meg kell ismernem a falu működését, utána pedig igyekszem mindent megtenni azért, hogy folytatódjék Rábcakapi fejlődése."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trágyalé és bűz rontja a levegőt Soboron

Trágyalé és bűz rontja a levegőt Soboron
Egy Soborról jött levél írója - többek nevében, ám sajnos névtelenül - az elviselhetetlen bűzre panaszkodik. A falu a szakhatóságokhoz fordul. Tovább olvasom