Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Rábcakapin élhető falut akarnak utódaikra hagyni

A temető és a játszótér fejlesztése előtt áll a rábcakapi önkormányzat. Támogatást nyertek a beruházásokhoz, ám a polgármester mégsem elégedett maradéktalanul.

Sokáig vártak a rábcakapiak, de érdemes volt: támogatást nyertek a temető és a játszótér felújításához. Németh Ottó polgármester, noha örül a támogatásnak, de amellett nem tud szó nélkül elmenni, hogy több mint egy évig tartott az eljárás.

– Hátrányos helyzetű kisközség a miénk, és a jövőbeli kilátásaink nem túl biztatóak –mondta Németh Ottó. – Hiába a kormány eltökéltsége, az önkormányzat erőfeszítése, segítség nélkül nem megyünk semmire. Szeretnénk pedig megőrizni értékeinket, ingó és ingatlan vagyonunkat.

Kevés a pályázati lehetőség, s anélkül nem jutunk előre. A LEADER-programban még tavaly januárban nyújtottuk be falumegújító pályázatunkat. Több mint egy év eltelt, és csak a minap kaptuk meg az értesítést: támogatják terveinket. Nem sok pénzről, két és fél millió forintról van szó, de nekünk ez is jelentős összeg.

Az utakra ráfér a javítás, mert viszonylag nagy a forgalom, mondja Németh Ottó, Rábcakapi polgármestere.
Az utakra ráfér a javítás, mert viszonylag nagy a forgalom, mondja Németh Ottó, Rábcakapi polgármestere.


A támogatásból a kapiak tatarozzák a temetői ravatalozót, és szilárd burkolatú járdát építenek a sírkertben. A maradék pénzből a játszóteret bővítik új eszközökkel. A polgármesternek az állami kezelésben lévő útjaik állapota sem tetszik. Ami érthető is, hiszen méretes gödrök gátolják a biztonságos közlekedést.

– Több helyen alkalmatlan a közlekedésre a községen átmenő közút. Viszonylag nagy a forgalom rajta, és a burkolat állapota siralmas. Nem akarom a közútkezelőt bántani, tudom, hogy éppen elég hasonló gond van a körzetben. Azzal viszont nem értek egyet, hogy mindig csak foltozgatják az utat. Ideig-óráig ugyan megoldás, de aztán ismét tönkremegy. Két évvel ezelőtt ünnepeltük Rábcakapi első írásos említésének nyolcszázadik évfordulóját. Szeretnénk, ha utódainknak úgy adhatnánk át otthonunkat, ahogy őseinktől átvettük. Egy élhető, barátságos, jól karbantartott falut szeretnénk rájuk hagyni – tette hozzá a polgármester. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Margit Kórház - Veszteségcsökkentő átalakítások

Átalakításokra készülnek a csornai Margit Kórházban, a cél a veszteségcsökkentés. Rövidesen indul a… Tovább olvasom