Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Rábaközi táborok: ingyen és tízezrekért

A vakáció beköszöntével a Kisalföld összegyűjtötte a rábaközi nyári táborok kínálatát. Az árak igencsak eltérőek.
A csornai Széchenyiből az önkormányzat balatongyöröki nyaralójába utaznak a gyerekek július első és második hetében: egy-egy hétre az alsósok, majd a felsősök. A táborozás 24 ezer forintjába kerül a szülőknek.

A Rákócziban a tanév végétől két hétig tart a „Rákóczió vakáció" fantázianevű napközis tábor. Az intézmény a szülőknek segít, a pedagógusok vigyáznak a gyerekekre: sportolnak, filmeket néznek, kézműves-foglalkozásokon vesznek részt. A felső tagozatból 33 diák a Velencei-tónál sporttáborozik július 4-től. Az alsósok a július 18-tól induló sobori Rábaközi Vendégházba jelentkezhettek kézművestáborba. Ezek díja 20 ezer forint személyenként.

Pályázati támogatásból mehetnek üdülni Balatonalmádi-Káptalanfüredre a csornai vakációzók. Két turnusban van erre lehetőségük. Mindkét alkalommal 35 hátrányos helyzetű gyermek utazott illetve utazik június 27-től, majd július 3-tól. A cél az együttműködés és a kreatív készségek fejlesztése népi játékokkal.

A Beledi Családsegítő Szolgálat négy napközis tábort szervez Beledben és egy bentlakásosat Pilismaróton. Az első június 27-től indult, amelynek témája az ókor. A fejlesztőtábor július 18-án indul a tanulási nehézségekkel küzdőknek. Augusztus 1-jétől sporttáborra van lehetőség, a programok között megtalálható az úszás, a biciklizés és a túrázás. A díj egységesen mindössze 600 forint. A bentlakásos tábor augusztus 21-től indul és 10 ezer forintba kerül. A programok közé tartozik a Monostori erőd és a Rám-szakadék meglátogatása is.

A Kapuvár Térségi Általános Iskola két tábort szervezett: az első egy vándortábor június 25-től Kemeneskápolnán; a gyerekek a Ság-hegyen, Sitkén, Borgátán túrázhatnak. Ennek költsége 30 ezer forint. A balatonakali tábor július 15-én kezdődik, a diákokat az önkormányzati faházakban szállásolják el. A fő elfoglaltság a fürdőzés, de a kirándulások sem maradnak el. A 40 gyerekért egyenként 25 ezer forintot kell fizetnie a hét napért a családoknak.

Rábcakapin bentlakásos történelmi, szórakoztató kézművestáborba jelentkezhetnek két turnusban (július 10-től, majd 17-től) a diákok, az idei téma az antik Görögország. Mihályiban az általános iskolások augusztus utolsó hetében mehetnek ingyen táborozni: sportolhatnak, vetélkedhetnek, ráhangolódhatnak az iskolakezdésre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétmillió informatikára Mihályiban

A Cirák–Kisfalud–Mihályi–Vadosfa Általános Iskola egy nyertes pályázat keretében… Tovább olvasom