Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Rába mentiek társulása

Már csak az aláírások hiányoznak a Rábamenti Térségfejlesztési Társulás alapító okiratáról. A Kapuvár környéki 19 település egyhangúlag megszavazta a tervezetet, így a testületek jóváhagyása után máris pályázhatnak.
A többcélú kistérség elvetése után Kapuvár és környéki települései úgy döntöttek, a pályázható pénzeket megcélozva területfejlesztési társulást alakítanak. A polgármesterek legutóbbi tanácskozásán már szinte kész tervezettel állt elő a kapuvári városháza. Ehhez a belediek több kiegészítést fűztek. Biró Péter kapuvári polgármester javaslatára az új szervezet a „Rábamenti Térségfejlesztési Társulás" nevet veszi fel.

Az alapító okirat vitájában a legizgalmasabb kérdés a társulás jogállása volt. Két lehetőség merült fel: teljesen vagy részben önálló gazdálkodású legyen-e a társulás. Amennyiben teljesen önálló lett volna, úgy annak külön adminisztratív szervezetet kellett volna alakítani. A részben önálló működés esetén a kapuvári hivatal szakemberei vezetik a társulás adminisztrációját. Végül ez utóbbi mellett döntöttek, figyelemmel a gazdaságossági szempontokra.

Az új társulás célja a hozzá tartozó települések összehangolt fejlesztése. Az együttműködés határozatlan időre szól és három évig nem szüntethető meg. A tizenkilenc település új társulása pályázhat a feladatra adható kilenctől húszmillióig terjedő alapra. A társulás alapító okiratának aláírására és a tisztségviselők megválasztására várhatóan e hónap második felében kerül sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tervekben elköltött 50 milliárd

Optimális esetben 2004 és 2010 között 50 milliárd forintos fejlesztési program is megvalósulhat… Tovább olvasom