Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Pünkösdi programok a Rábaközből

Szanyban falunapot rendeznek, ahol a pünkösd is fontos szerepet kap. Beleden a hétvégén rendezik a VIII. Pünkösdi Fesztivált és Vásárt.
Falunap Szanyban

Pünkösdvasárnap, június 12-én rendezik meg a községben a huszonegyedik falunapot. A program reggel hat órakor zenés ébresztővel kezdődik. Délelőtt fél tízkor ünnepélyes zászlófelvonás lesz a községháza előtt, melyen a helyi galambászkör röptet galambokat. Ugyanekkor kezdődik az autószlalom-verseny a vasútállomás mellett, mely délután három óráig tart.

Tíz órakor Németh Gergely ünnepélyesen is megnyitja a rendezvényt, majd Tóth Imre plébános ünnepi szentmisét celebrál. Tizenegy óra húsz perckor a 80 éves Bokréta néptáncegyüttest köszöntik a sportpályán felállított sátorban. A kisbokrétások pünkösdölő műsort mutatnak be, az ünnepi műsorban fellép a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes és a Bokréta néptáncegyüttes.

Délután négy órakor a falunap keretében veteránmotoros felvonulás lesz a Pannon Motoros Klub szervezésében. Negyed háromkor a Bokréta és a veresegyházi néptáncosok, illetve a helyi lovasklub tartanak felvonulást.
Délután egy órától a sportpályán a szanyi öregfiúk focicsapata lép pályára, ellenfél a színészválogatott. Három órakor kezdődik az Ovikupa, majd a fekvenyomó verseny. A sátorban három órakor fellép a Rubato Művészeti Egyesület zenekara Orosz Árpád vezényletével. Fél ötkor a Kisbokréta ad műsort, öt órakor a Harmónia kórus, hat órakor a Metamorfózis zenekar. Hét órakor a Veresegyházi Hagyományőrző Népi Együttes és a szanyi Bokréta gálaműsorát láthatja a közönség. Este fél kilenckor a Rock Lamur zenekar muzsikál, kilenc órakor a sztárvendég, Horváth Charlie énekel. Este tíz órakor kezdődik a bál a Flört együttessel.
A falunapon a község múltját idéző fotókiállítás délután négy órától hat óráig tekinthető meg. Rugli Dezső téglamúzeuma szintén látogatható.


VIII. Pünkösdi Fesztivál Beleden

A VIII. Pünkösdi Fesztivál és Vásár szombati napján délután hat órakor a Free Time Band, hétkor Janicsák Veca, este tíz órakor pedig Márió a harmonikás lép fel a rendezvénysátorban.
A programsorozat vasárnapi rendezvényein délután a gyermekeket várják, ahol többek közt fél ötkor fellép a Fabula együttes is. Este nyolc órától Juli és a Happy And zenél, majd tizenegy órakor Vastag Tamás ad koncertet a rendezvénysátorban.
Részletes programot itt olvashat >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztújítás a sportegyesületben

Idén tartott tisztújító közgyűlést a szanyi sportegyesület. Tovább olvasom