Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Perlik az útalap árát

Csorna - Miután a vállalkozóval nem sikerült megegyezni, az önkormányzat maga építtette meg az útburkolatot az Andrássy utcai sorházak között. A pluszkiadást bíróságon próbálják behajtani.
Sokáig kellett rá várni, de elkészült Csornán az Andrássy utcai sorházak közötti útburkolat. Az önkormányzat csináltatta meg, miután nem jutott dűlőre a házakat felhúzó vállalkozóval. A többletkiadás 3,6 millió forint, amit jogi úton akar az önkormányzat behajtani.

A város és a sorházakat építő Kheposz Bt. még 2001-ben kötött szerződést közös tulajdonú út létesítéséről. Ebben leszögezték: a közművek és az útalap megépítése a vállalkozás, az útburkolat elkészítése az önkormányzat feladata. A házak elkészültek, a lakók pedig egyre többször sürgették az útépítést, hiszen főleg csapadékos időben áldatlan állapotok uralkodtak otthonaik előtt. A cég és a polgármesteri hivatal illetékesei folyamatosan egyeztettek, szakvéleményt adott a Nemzeti Közlekedési Hatóság is.

Évek óta várták a lakók, hogy normális körülmények között közlekedhessenek.
Évek óta várták a lakók, hogy normális körülmények között közlekedhessenek.

Idén februárban újabb megállapodást kötöttek a felek és kiválasztották a kivitelezőt is.

Menetközben kiderült: az útalap nagy részének szerkezete, vastagsága nem megfelelő. A javítás az önkormányzat szerint a vállalkozó feladata lett volna, ám ő nem intézkedett. Novemberben rendkívüli ülésen döntött a képviselő-testület, hogy a felmerülő 3,6 millió forintos pluszköltséget átvállalja és megépítteti az utat. Akkor Turi György polgármester elmondta: az ott élők érdeke, hogy mielőbb elkészüljön az útburkolat. Emiatt döntöttek arról, hogy magukra veszik a terhet. A Kheposztól pedig peres úton próbálják a 3,6 millió forintot behajtani.

Olvasóink írták

 • 4. figura40 2008. december 30. 09:13
  „Goldman!
  Megint hülyeséget beszélsz.Nekem is jár a Kisalföld.1 éve voltam Shellnél utoljára.”
 • 3. Goldman 2008. december 29. 07:58
  „figura40: Ha nem vetted volna észre én a cikkre reagáltam és nem általánosságban. Azt, hogy úgysem érteném meg vagy megérteném azt bízd ide. Egyelőre az Andrássy útnál lakókat jobban érdekelte az, hogy végre szilárd lett az útburkolat, mint a Te okfejtésed és ha nem hiszed el menj és kérdezd meg őket.
  Ezek szerint neked halvány fogalmad sincs arról, hogyan jártak ott gyalog és autóval, mert egy beképzelt,nagyképű s*art rájuk és az ottlakhatóságukra. Az olyan aki reggelente a Shellnél issza meg a kávéját és a Kisalföldet közben kiolvassa, átnyálazza utána meg szépen visszateszi a többi újsághoz. Ez is a bunkóságra vall. Én abszolúte nem sajnálom, mert volt már vele konfliktusom. Egy önző csak a saját érdekeit néző, önhatalmaskodó és önbíráskodó embert nem sajnálok. Annak idején tudta nagyon jól, hogy mit akarnak a szomszédjába építeni és gyorsan meg is kérte a lakhatásit a házra. Tudta nagyon jól, hogyha a Tescót félig felépítik és akkor kezd el perelni akkor nyert ügye van. Hát az ilyet sajnáljak és írigyeljek? Ugyan már......ne nevettess....egyébként is látom a dolgok után mész. Le vagy maradva....évekkel.
  Ja és nem az önkormányzatot kell mindig szidni, hanem azokat a képviselőket akiket már régen le kellett volna váltani a rossz döntések sorozata miatt. Ennyi...”
 • 2. figura40 2008. december 29. 06:19
  „Te nagyon nagyon .... Goldman
  Csak akkor írjál, ha tisztában vagy a dolgokkal és nem az irigység beszél belőled.Te mit tudsz felmutatni?
  Valószínű azt kiabál akinek ég a háza. Önkormányzatot mennyire kellene perelni az elszalsztott
  lehetőségekért. Pl.megkerülő út elmaradása, termál építés elmaradásas,Tesco építés lakóövezet
  közepére-szomszédos ingatlanok értékveszteés, város építés elmaradása,ipartelepítés elmaradása,munkahelyteremtés elmaradása, adósság kezelés- kórház tönkretétele,fiataloknak
  szórakozási sportolási lehetősége, stb. soroljam még? Felesleges mert úgy sem értenéd meg.”
 • 1. Goldman 2008. december 20. 08:23
  „Úgy van! Fizessen is az a szerződésszegő. Most már ő is fizessen a trehány, negatív hozzáállásához. Bezzeg a Tesco-val szemben mennyire tudta csinálni a balhét....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt feketemunkás a helyi varrodában

Csorna - A „Csillagszóró 2" akció keretében tartottak átfogó ellenőrzést szerdán. Tovább olvasom