Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Papp József: Belegabalyodtak a politikai hajtóvadászatba

Csorna - A csornai elkerülőúttal, illetve a szociális központ vezetőjének leváltásával kapcsolatos – szerinte ellentmondásos – polgármesteri nyilatkozatokról tartott sajótájékoztatót pénteken Papp József.
Turi György polgármester véleményével ellentétben történtek előrelépések a nyugati nyomvonal változattal kapcsolatban. Egyszer már beismerte, hogy 2006-ban megkapta az elkerülőút az építési engedélyt. Miért tagadja le újra? Azt is szeretném tudatosítani, hogy jelenleg az M86-os elkerülőjének terveztetése zajlik. Ebben a tervben az M85-ös elkerülője nem szerepel, az ott tart, mint 1999-ben, előzetes környezetvédelmi engedélyezés alatt. A szakemberek abban bíznak, hogy a két projekt előkészítésével talán utolérik egymást.

A csornai intézményvezető-váltásról szólva Papp József megjegyezte: Turi György ellentétes nyilatkozatokat tesz az ügyben. Kovácsné Varga Ildikó felmentése politikai okokból történt, ahogy még nyolc vezetőtársát is emiatt menesztették.

– Egyszer azt mondta, a korábbi intézményvezető azért nem kaphat megbízást, mert nincs hozzá végzettsége. Máskor úgy fogalmazott, hogy kérte, vállalja el a feladatot. Ha nincs megfelelő végzettsége, akkor hogyan kérhette fel – tette hozzá. – A csornai önkormányzat belegabalyodott a politikai hajtóvadászatba. Tizenhárom intézményvezetőből kilencet távolítottak el. Az az állítás, hogy az átszervezésekkel 72 millió forintot spórolt meg a város, hamis. Ennyi pénzt, már ha valós az összeg, közalkalmazottak tucatjainak elbocsátásával spóroltak meg.

A Kisalföld Papp Józsefnek felvetette: 12 éves polgármesterkedése idején is történtek átszervezések, vezetőváltások. Ezek érintették a Széchenyi-iskolát, az óvodát, a gimnáziumot, a könyvtárat, a zeneiskolát. „Azok gazdasági okokból történtek és nem voltak politikai okai?" – kérdeztük. Papp József sorolta: Varga Árpádné óvodavezetőt a Fidesz-többségű képviselő-testület távolította el méltatlan körülmények között. Neki igazságot kellett szolgáltatni.

– A zeneiskola vezetése megkísérelte tönkretenni az iskolát és átvinni a Rákócziba. Mi ellenben megmentettük az intézményt. A Széchenyiben Kajos László – aki tőlünk is kapott vezetői megbízást – nyíltan ellenezte az intézmények integrációját. Emiatt elképzelhetetlen volt, hogy olyan ember vezesse az intézményt, aki a szervezeti felépítéssel nem ért egyet.

A gimnázium leváltott igazgatójának, Koósz Tamás nevének hallatán a volt polgármester visszakérdezett: „Na és Kozma József?"

Olvasóink írták

 • 6. Reális 2008. december 10. 18:37
  „Mit sírtok szocik?40+8 évig ülhettek a ti jelöltjeitek a legfontosabb székekben,akkor bírjatok ki 4 évet,hogy más is ül ott!Nem csak ti vagytok a világon!Sőt,jobb lenne a világ,ha nem legyeskedtetek volna a mézesbödönnél annyit!”
 • 5. hajracsorna 2008. december 06. 16:01
  „A Kisalföld feltűnően korrekt volt! Rá mert kérdezni a szocik által kirúgottakra... Bravó!

  Hja, PJ képviselő úr már nem tudja megtorolni ezt az arcátlanságot az újságíró édesanyján, mint tette azt korábban.

  Egyébként szerintem mindegyik intézményvezetőváltás politikai szándékú volt: a politikai kinevezetteket váltották le szakmaiakra. Az egy kivétel a Széchenyi iskola, ahol viszont politikai ember váltott politikait, de -úgy tűnik- nagyon is jót tett a váltás az intézménynek. Sok szülőtársamtól is hallom a pozitív híreket és állítólag a tanári kar is fegyelmeződik. A fontos persze az, hogy a diákoknak legyen a legjobb és végre megújuljon az iskola épülete is. Ha minden igaz, erre van végre esély. (Igaz, azt mondják, ez se a szocik érdeme volt, állítólag Áder lobbizta ki a Bajnainál).

  Csak így tovább Turi és Fidesz! Van még mit tenni, hogy tiszta víz kerüljön minden pohárba.”
 • 4. txt 2008. december 06. 10:52
  „Mi a f...-t akarnak ezek mikor megfelelő iskolai végzetség nélkül én sem tölthetem be azt az állást amit szeretnék.És ez máshol is így van.”
 • 3. Goldman 2008. december 06. 07:48
  „Csatlakozom az előttem szólokhoz, kiegészítve, hogy már elegem van a pro-kontra nyilatkozatokból. Más hír nincs Csornáról? Ha meg valaki ezeket fokozni akarja akkor nevezzenek ki egy független szakértőt és az ő nyilatkozatával vessenek véget, egyék meg ezt a lerágott csontot.”
 • 2. Gabesz11 2008. december 05. 23:42
  „Papp Úr! Az Ildikó szürke S Mercije majd minden este a Kismartoni utcában parkolt, hogy kitaláljátok együtt a népmesét. Miért fárasztod az embereket? Világos, hogy aki normális és teheti megszabadul mindenkitől, akinek a jelenlegi szocialista párthoz köze van. Megmondta a főnököd Öszödön : Hazudtunk éjjel meg nappal. Ilyen böszmeséget még ebben az országban nem csináltak, mint mi, azaz szocialisták. Ti ugyanezt teszitek Csornán is. Szégyelljétek magatokat, ha még tudjátok, hogy mit is jelent az.”
 • 1. zsiros 2008. december 05. 20:38
  „Hát látszik,hogy sok időt töltöttek kettecskén.Ez is hazudik!!!Vargáné visszalépett a jelöléstől,mert kiderült,hogy munkaügyi per folyik ellene.Megjegyzem most is kiderültek dolgok,miszerint nagyon nagy hiánnyal adta át az óvikat,mivel sok szép dologra azt mondta,hogy selejt,de ezt szakember nem igazolta.(férje rendőr volt,fia még az is)Igaza van jocinak,igazságot kellene szolgáltatni,tehát indítsa el a jogi utat.Kovácsné felvétele volt törvénytelen,nem pedig a kirúgása.Én visszafizettetném vele a vezetői pótlékokat,a tanulmányaira költött pénzt és szabadnapokat,s mivel most megszünt az ő státusza nem is alkalmaznám,mivel ő helyette jön valaki és így ott ő felesleges.Bocsi de ez így igazságos!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatmilliós felújítás

Beled - Nyílászárókat cseréltek és az informatikai hálózatot fejlesztették a polgármesteri… Tovább olvasom