Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Pályázattal fejlesztik az iskolai, óvodai minőséget

Csorna - Közel harmincmillió forintos pályázati támogatással fejlesztik az oktatás-nevelés minőségét az önkormányzati iskolában és óvodában.

Az élethosszig tartó tanulásra készítik fel a gyerekeket.

A csornai önkormányzat sikerrel pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Társadalmi Megújulás Operatív Programjának kiírásán. A város 26,4 millió forintot nyert a Széchenyi-iskola és az óvoda oktatás-, nevelésfejlesztésére. A cél, hogy a gyerekek alkalmazkodni tudjanak a munkaerő-piaci változásokhoz.

Némethné Fülöp Terézia igazgató és Kránitzné Nagy Márta óvodavezető egyénre szabott módszereket, fejlesztéseket dolgoznak ki. A projektet számos, korábban elnyert pályázat is megalapozza.
Némethné Fülöp Terézia igazgató és Kránitzné Nagy Márta óvodavezető egyénre szabott módszereket, fejlesztéseket dolgoznak ki. A projektet számos, korábban elnyert pályázat is megalapozza.

A témáról Némethné Fülöp Terézia, az intézmény igazgatója és Kránitzné Nagy Márta, az óvoda vezetője tartottak sajtótájékoztatót. Mint kiderült, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a diákok felkészüljenek az egész életen át tartó tanulásra. Az erre szolgáló képességeket igyekeznek fejleszteni a csornai pedagógusok. Egyénre szabott módszereket, fejlesztéseket dolgoznak ki. A program további feladata, hogy az intézmény infrastrukturális fejlesztéseit összekapcsolja a szakmai tartalommal. Ezek egymás hatásait erősítve járulnak hozzá az oktatás minőségének javításához. A projektet számos, korábban elnyert pályázat is megalapozza.

A kompetenciaalapú oktatást az iskolában a matematikai, a szövegértési és az idegen nyelvi területeken kezdik el. Fejlesztik például a digitális írástudást, egyenlő hozzáférést biztosítanak valamennyi tanuló számára. Az óvodában a ˝Minden gyermek más, minden gyermek számít˝ gondolat jegyében fejlesztenek. Szeretnék megkönnyíteni az átmenetet az iskola és az óvoda között. Odafigyelnek a mozgásfejlesztésre is, többek között a szivacs kézilabda bevezetésével.

Az idei tanévben már az új célokat megvalósító pedagógiai programokat alkalmazzák.

A szakemberek megjegyezték: az élethosszig való tanulás képességének kialakulásával a gyerekek esélyei jelentősen nőnek majd a munkaerőpiacon.

Olvasóink írták

  • 1. Putyilov 2009. október 05. 19:06
    „Egy óvodás hogyan alkalmazkodik hozzá?
    Tűzoltó akar lenni,de kénytelen lesz gazdaságtant legózni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós nyugdíjas-találkozó

Régiós nyugdíjas-találkozót rendeztek a napokban Pásztoriban. Tovább olvasom