Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Pályázati támogatás: fejlesztett a Hantech

Közel százmillió forintos pályázati támogatással fejlesztették a technikai színvonalat idén a Hantech Zrt. csornai gyárában. A cég az elmúlt tizenegy évben több mint egymilliárd forintot költött modernizálásra.

Új gépeket, berendezéseket adtak át a napokban a Hantech Zrt. csornai üzemében. Az ünnepségen kiderült: a mostani beszerzés mérföldkő a vállalkozás életében. A fejlesztéseket a kormány is támogatta. A tulajdonosok ígérték: a jövőben is az 1999-ben kijelölt úton haladnak tovább.

Az átadóünnepségen a kormány nevében Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi minisztérium államtitkára gratulált a Hantech Zrt. vezetőinek, tulajdonosainak. „Ha egy cég most munkahelyet teremt, az háromszor akkora öröm, mint négy-öt évvel ezelőtt. Az elmúlt egy évben 42 ezer munkahely jött létre Magyarországon" – fogalmazott köszöntőjében a politikus. Tallér György, a Hantech Zrt. egyik tulajdonosa, felügyelőbizottságának elnöke elmondta: 2011 márciusában adtak be pályázatot új gépek beszerzésére. Az elbírálás kedvező volt és a 266 millió forintos fejlesztéshez a kormány 93 millió forintos támogatást adott. Egy 4500 kilowatt teljesítményű lézervágó gépet, két élhajlító berendezést, tíz hegesztőgépet állítottak be a csornai gyárban.

Még ebben az évben két CNC-esztergagépet is telepítenek. „2009-ben elhatározták a tulajdonosok, hogy a válság ellenére is beruháznak és emelik az üzem technikai színvonalát. Szerettünk volna felkészülni arra, hogy a válság után még több munkát tudjunk elnyerni, mélyítsük együttműködésünket a meglévő partnerekkel és újabb megrendeléseket szerezzünk. 2000 óta összesen 830 millió forint értékben nyertünk el pályázatokat és a további fejlesztésekkel együtt tizenegy év alatt egymilliárd forintot meghaladóan vásároltunk új gépeket, berendezéseket. Vannak terveink, tudjuk, milyen területeken kell még növelni a cég technikai színvonalát. Tulajdonostársaim nevében ígérem, hogy a megkezdett fejlesztéseket folytatjuk" – fejtette ki Tallér György.

Zelenka Pál, a zrt. többségi tulajdonosa rövid beszédében megjegyezte: amit tizenkét évvel ezelőtt, a gyár megvásárlásakor ígért, már túlteljesítették. Az üzletember a jövőről szólva megemlítette, hogy a következő öt évben közel ötvenszázalékos piaci növekedésnek van lehetősége. „Büszke vagyok rá, hogy idén nemcsak a gyárat tudtuk fejleszteni, hanem tízszázalékos bérfejlesztést is végrehajtottunk" – tette hozzá Zelenka Pál.

Az új gépeket, berendezéseket Rétvári Bence és Turi György, Csorna polgármestere „adták át" a termelésnek a Hantech Zrt. gyárában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: Baricz Gergő búcsúzott

Nagy küzdelem volt a szombati. Mindhárom versenyző szívét-lelkét kiénekelte, Baricz Gergőtől azonban… Tovább olvasom